2018 – Puhujat ja haastattelut - TerveysSummit

category.php

Category Archives for 2018 – Puhujat ja haastattelut

Antti Heikkilä

Lääkäri Antti Heikkilä

Kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä (s.1946) on  ollut aina edelläkävijä. Hän siirtyi tutkimaan mielen ja ravinnon merkitystä jo 1980-luvulla havaittuaan, että leikkaushoidot auttoivat vain murto-osaa kipupotilaista. Heikkilä kartoittti kipupotilaidensa ruokailutottumukset ja ohjasi heidät noudattamaan ravinteikasta ja luonnonmukaista ruokavaliota.

Ruokavalion suotuisat vaikutukset osoittautuivat dramaattisiksi monen selittämättömistä kivuista kärsineen potilaan kohdalla. Kävi ilmi, että ruokavalio tehosi kipujen lisäksi myös moneen muuhun vaivaan, esimerkiksi ns. elintasosairauksiin. Siitä oli apua ylipainoon, tyypin 2 diabetekseen, sokeritasapainohäiriöihin, metaboliseen oireyhtymään, suolisto-ongelmiin, toistuviin tulehduksiin, veren kohonneisiin rasva-arvoihin, autoimmuunisairauksiin, kroonisiin ihottumiin, mielialan vaihteluihin, masennukseen, liialliseen alkoholin käyttöön, seksiongelmiin sekä moneen muuhun pulmaan.

Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen

Soutajat Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen

MATKALLA TOKIOON – PROJEKTINA OLYMPIAVOITTO

Finnishpair-soutajat Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen ovat 23-vuotiaita olympiasoutajia. He soutavat miesten perämiehetöntä kaksikkoa (M2-, IP-kaksikko).

Heidän tavoitteenaan on saada olympiapaikka Tokion olympialaisiin 2020 ja voittaa olympiakultaa vuoden 2020 tai 2024 olympialaisista.

Joel ja Antti aloittivat soutuharrastuksen puuveneistä Kouvolan Soutajissa. Heti ensimmäisellä kaudella he voittivat soutuparina lajissa lähes kaiken. Soutumuodon he vaihtoivat olympialuokkaan vuonna 2012, jotta voisivat kilpailla maailman parhaiden kanssa. 2014 he tekivät läpimurtonsa kansainvälisille vesille. He edustavat Suomen maajoukkuetta ja Nesteen Soutajia. Heidän valmentajansa on Jani Heino ja kehityksensä aikana  heitä ovat valmentaneet myös Petri Alanko, Pekka Teittinen ja liiton päävalmentaja Ilona Hiltunen.

”Mottona meillä on neljän K:n tavoite: Kokka Kohisten Kohti Kultaa!”

 

Teemu Arina

Teemu Arina

Teknologia-asiantuntija Teemu Arina on teknologia-alan sarjayrittäjä, liikkeenjohdon neuvonantaja, suosittu luennoitsija ja Suomen tunnetuin biohakkeri. Speakersforumin järjestämässä Vuoden Puhuja -gaalassa hänet valittiin vuoden 2017 parhaaksi puhujaksi.

Hän on yritysten kokouskäytäntöjä uudistavaa verkkopalvelua kehittävän Meetin.gs Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, digitaalisen liiketoiminnan johdon konsultointia harjoittavan Dicole Oy:n perustaja ja osakas ja Quantified Self & Biohacking Finland -yhteisön perustaja.

Lisäksi hän on toiminut useiden kansainvälisten oppimista ja työelämää koskettavien hankkeiden ohjausryhmissä ja neuvonantajatehtävissä, pitänyt n. 100 esitystä vuodessa ympäri maailmaa ja kirjoittanut säännöllisesti eri alojen ammattijulkaisuihin nousevista teknologioista, työn muutoksesta ja oppimisen uusista mahdollisuuksista.

 

Matti Tolonen

Matti Tolonen

Matti ”tohtori” Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Tohtori Tolonen valmistui lääkäriksi 1969 Helsingin yliopistosta ja väitteli tohtoriksi 1974 Turun yliopistosta. Hänet nimitettiin Helsingin yliopiston kansanterveystieteen dosentiksi 1978. Tolonen on toiminut työterveysopin professorina Tampereen yliopistossa, asiantuntijalääkärinä sosiaali- ja terveysministeriössä sekä ylilääkärinä lääkintöhallituksessa ja Työterveyslaitoksessa. Hän toimi 1980-luvulla Maailman Terveysjärjestön (WHO) asiantuntijana (temporary adviser) Euroopan aluetoimistossa Kööpenhaminassa ja päämajassa Genevessä.

Tohtori Tolonen on toiminut pitkään käytännön lääkärinä sairaaloissa, yksityisvastaanotolla ja työterveyslääkärinä muun muassa Suomen IBM:ssä, Mercantilessa, Fazerilla ja Stockmannilla. Tohtori Tolonen on nykyään eläkkeellä, hän asuu Espanjassa, eikä pidä enää vastaanottoa.

Tutkija ja kirjailija

Tolonen alkoi tutkia luonnonmukaisia hoitoja ja ravitsemuslääketiedettä 1980-luvun alussa. Hänen kansainvälinen työryhmänsä on julkaissut useita tutkimuksia kongresseissa ja tiedelehdissä ympäri maailman. Tolonen on esitelmöinyt ja kirjoittanut suuren määrän artikkeleita ja julkaissut useita kirjoja. Hänen bestsellerinsä Terveyttä ja pitkää ikää vitamiineista ja hivenaineista on julkaistu seitsemällä kielellä. Kirjaa on painettu yli 120 000 kappaletta. Lisäksi hän on kirjoittanut useita muitakin suosittuja kirjoja.

Tuotekehittäjä

Tohtori Tolonen on kehittänyt monia uusia valmisteita ja menetelmiä itsehoitoon. Hänen valmisteensa ovat tunnettuja merkkituotteita. Carnosin- ja E-EPA-perheet ovat yksiä Suomen suosituimmista itsehoitovalmisteista. Kesällä 2009 tohtori Tolonen toi Suomeen suuren suosion saavuttaneen berberiinin.

 

 

 

Kari Raij

Kari Raij

Lääketieteen tohtori, yleislääkäri Kari Raij väitteli lääketieteen tohtoriksi 1978, väitöskirja liittyi endokrinologiaan. Sen jälkeen hän jatkoi kliinisen potilastyön ohella lääketieteellistä tutkimusta kliinisen kemian laitoksella (Meilahden keskuslaboratorio) 25 vuoden ajan tautimekanismien, hormonihäiriöiden ja reseptoreiden alueelta. Tulevia lääkäreitä hän on opettanut viisi vuotta. Kansainvälisiä julkaisuja hänellä on noin 50 ja tieteellinen tutkimustyö jatkuu. Raijn käsityksen mukaan hänen merkittävimmät tieteelliset saavutuksensa ovat juuri syntymässä.

Kliinikkona hän on toiminut yleislääkärinä Helsingissä Hämeentien lääkärikeskuksessa 26 vuotta, Diacorissa 15 vuotta ja sen jälkeen Terveystalossa viimeisimmät 10 vuotta ennen siirtymistä Kruunuhaan lääkärikeskukseen. Apulaislääkärinä hän on toiminut HYKS:ssä Meilahden sairaalassa ja Meilahden röntgenyksikössä. Voiton akateemisesta urasta vei kuitenkin kliininen potilastyö.

Erikoisosaamiset liittyvät seuraaviin: vatsasairaudet, Helicobakteeri- infektio, Borrelioosi, Erlichia , maitoproteiiniallergiaan kytkeytyvät autoimmuunitaudit kuten kilpirauhastulehdus ja vajaatoiminta, laskimoveritulppa , vitiligo ja Sjögrenin syndrooma. Lisäksi krooninen väsymysoireyhtymä ja sen tutkiminen on ajankohtaista, samoin Melatoniinin ja D-vitamiinin moninaiset vaikutukset.

 

 

 

Kaisa Jaakkola

Kaisa Jaakkola

Kaisa Jaakkola on Helsingissä asuva, kajaanilaissyntyinen tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä ja vuonna 2013 syntyneen Julius-pojan äiti. Kaisa omistaa miehensä Joni Jaakkolan kanssa Optimal Performance -valmennusyrityksen ja Optimal Performance Center -voimaharjoittelusalin. Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kaisa on tietojohtamisen diplomi-insinööri.

Ravitsemus- ja liikunta-alalla Kaisa aloitti työnsä ensin vuonna 2006 sivutoimisena personal trainerina ja ravintovalmentajana. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi Kaisa siirtyi vuonna 2009. Nykyisin Kaisa toimii yritysten ravinto- ja hyvinvointivalmennusten sekä yksityishenkilöille suunnattujen verkkovalmennusten parissa, luennoijana ja tietokirjailijana. Kaisan kirjoja on myyty yli 65 000 kappaletta ja hänen yleisöluentonsa ovat vetäneet kerta toisensa jälkeen salit täyteen ympäri Suomea. Tammikuusta 2016 alkaen Kaisa on opiskellut amerikkalaisessa University of Bridgeport -yliopistossa ravitsemustieteen maisteriohjelmassa.

Kaisan supersuosituiksi nousseita kirjoja ovat mm. Hyvän olon hormonidieetti ja Reipas, rakas raskaus – paranna hedelmällisyyttäsi, voi hyvin odotusaikana ja palaudu helposti raskaudesta.

 

 

 

Pyry Suonsivu

Pyry Suonsivu

Pyry Suonsivu on raahelainen yleislääkäri. Ravitsemus on kiehtonut häntä jo vuosia. Hänen mielestään ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeässä osassa potilaiden paranemisessa. Erityisesti rankkojen lääkehoitojen aikana ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää. Hän on ollut Kaarlo Jaakkolan opissa seuraamalla vastaanottoja ja perehtymällä hoitokäytäntöihin. Hänen laaja työhistoria yleislääkärinä mm. työterveyshuollossa luo hyvän pohjan asiakkaiden erilaisien terveysongelmien ratkaisemiseen mm. ravitsemushoitojen keinoilla. Hän hoitaa potilaita, joilla on mm rappeutumissairauksia kuten suolistosairauksia, sydänverisuonisairauksia, allergioita, reumaa, neurologisia sairauksia ja syöpätauteja. Erilaiset ruokavaliot kuten vegetarismi, lakto-ovo-vegetarismi, pescovegetarismi, veganismi, sekä fennovegaaninen ruokavalio kuuluvat myös hänen osaamisen piiriin. Työn painopiste Antioksidanttiklinikoilla on vitamiini- ja hivenainetutkimuksissa sekä – hoidoissa, sillä kun asiakkaiden ravitsemustila on analysoitu tarkasti, niin hoito voidaan suunnitella vastaamaan puutoksia korjaavaksi.

Monilapsisen perheen isänä Pyryllä on kokemusta myös lasten hoitamisesta. Erityisesti ihottumien hoidossa ravitsemushoitojen tulokset ovat olleet rohkaisevia.

 

 

 

 

Ville Valtonen

Ville Valtonen

Ville Valtonen on homesairauksiin erikoistunut sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri ja professori. Hän on väitellyt tohtoriksi v. 1972 aiheesta Salmonellan virulenssi. Häneltä löytyy yli 150 julkaisua sisätautien ja infektiosairauksien alalta.