Maija Kajan 2020NS - TerveysSummit

single.php

Maija Kajan 2020NS

Maija Kajan

“Olen Tampereella asuva gynekologi, sitoutumaton vihreä poliitikko, eronnut nainen ja kolmen nuoren äiti. Pidän gynekologista yksityisvastaanottoa Tampereella Uudessa Gynekologikeskuksessa ja Helsingissä Dextrassa Munkkivuoressa sekä Eiran Sairaalassa.

Muutin Tampereelle keväällä 2004. Tätä ennen olin noin 2½ vuoden ajan Namibiassa kehitysyhteistyötehtävissä.

Olen syntynyt ja käynyt kouluni Vaasassa. Opiskelin Helsingissä ja valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1979. Valmistuin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi (gynekologiksi) vuonna 1986 Tampereelta. Vuonna 2000 minulle myönnettiin kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyys.

Suomessa asuessani olen pitänyt yksityisvastaanottoa Tampereella ja Lempäälässä, sekä toiminut Väestöliiton seksuaaliterveysklinikalla Helsingissä. Nykyisin toimin gynekologina Tampereella Uudessa Gynekologikeskuksessa sekä Helsingissä Eiran sairaalassa ja Pihlajalinnan Munkkivuoren Dextrassa (sekä Dextraan että Eiran sairaalaan vastaanotolleni on ajanvaraus mahdollista tehdä netissä). Lisäksi teen erittäin mielenkiintoista työtä Päiväperhossa, joka on Tampereen kaupungin tukikeskus päihteiden käyttäjille tai niitä käyttäneille.

Työssäni olen saanut nähdä suomalaisen naisen elämää, iloa ja ongelmia hyvin läheltä. Vastaanottotyö on minulle mieluista. Vuodesta 1994 alkaen olen luennoinut Suomessa ja joissakin Euroopan maissa (Ruotsi, Ranska, Italia, Romania, Itävalta) erityisesti seksuaaliterveydestä, naisten hyvinvoinnista, seksologiasta, kehitysmaiden ongelmista ja kehitysyhteistyöstä. Olen myös tehnyt näistä asioista tutkimusta.”

Lue lisää: https://maijakajan.fi/mina/ ja https://basambooks.fi/sivu/tuote/iloa-ja-terveytta/2734399 

About the Author Emilia Tuominen