Timo Joensuu 2020 - TerveysSummit

single.php

Timo Joensuu 2020

Timo Joensuu

Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri LT, kliinisen onkologian dosentti Timo Joensuu on eturauhassyövän asiantuntija ja erikoistunut sen säde- ja lääkehoitojen aktiiviseen kehittämiseen. Hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus muun muassa stereotaktisista sädehoidoista.

Potilaan etu, näkökulma ja kokemus ovat Timo Joensuun työn lähtökohtia. Perinteisen lääkäri– potilas-suhteen ohella Joensuusta on tärkeää, että lääkäri on potilaan tukena koko hoidon kaaren ajan. Yhdessä Hannu Tavion kanssa kirjoitettu kirja ”Elämä kantaa” ilmentää hyvin hänen luottamuksellisuuteen ja arvostukseen perustuvaa suhdettaan potilaisiin. Joensuu on myös ollut aktiivisesti mukana Suomen Eturauhassyöpäyhdistys Propon sekä Eturauhassyöpäpotilaiden tuki Ry Ersyn toiminnassa.

Timo Joensuu on väitellyt TaY:ssa lääketieteen tohtoriksi ja suorittanut syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkärin tutkinnon HYKS:in syöpätautien klinikalla. Kliinisen onkologian dosentiksi hänet nimitettiin vuonna 2005. Docrates Syöpäsairaalan Timo Joensuu perusti yhdessä Pekka Aallon ja Harri Puurusen kanssa vuonna 2006 ja siirtyi seuraavana vuonna vastaamaan sairaalan toiminnasta täysipäiväisesti. Docrates on Joensuun mittavin hanke ja Pohjoismaiden ainoa yksityinen, kokonaisvaltaiseen syövän tutkimukseen ja hoitoon erikoistunut laitos.

Tärkeän elämäntyönsä sekä runsaan tutkimus-, julkaisu- ja neuvonantajatoimintansa vastapainona Timo Joensuu rentoutuu samoilemalla metsissä sekä rakentamisen, musiikin, kirjojen ja taiteen parissa.

Timo Joensuu on alansa arvostettu ja aikaansaava asiantuntija: Hänelle on myönnetty Syöpäjärjestöjen syöväntorjuntatyön ansiomitali vuonna 2006, ja vuonna 2010 hänet valittiin Terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi.

Lue lisää tästä >> 

About the Author Emilia Tuominen