Virpi Raipala-Cormier - TerveysSummit

single.php

Virpi Raipala-Cormier

Virpi Raipala-Cormier

Virpi Raipala-Cormier, agronomi, Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja on 38 vuotta vetänyt miehensä James Cormierin kanssa Frantsilan Luomuyrttitilaa ja kouluttanut sekä valistanut tuhansia ihmisiä yrttien käytöstä terveydenhoidon luontaisena tukena. Virpin sydäntä lähinnä, jo teini-iästä asti, ovat olleet luomu- ja kasvisravinto, suomalaiset yrtit sekä myös niiden perinteinen käyttö.

Virpi ohjaa Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa 2-vuotista fytoterapeutti- eli yrttiterapeuttikoulutusta, jossa paneudutaan kasvilääkinnän sisäiseen ja ulkoiseen niin hoitola- kuin itsehoitoon. Tavoitteena on ihmisten fyysisen, psyykkisen ja henkisen kunnon kohennus, sairauksien ennalta ehkäisy ja hoito yrteillä ja niistä tehdyillä valmisteilla.

Virpi valmistui aikoinaan agronomiksi maatalouskemian ja -fysiikan puolelta ja hän on käyttänyt näitä tietoja ja taitoja yrttituotteiden tuotekehityksessä. Frantsilassa on tällä hetkellä yli 200 luontaishoidollista tuotetta, joiden tehon taustalla on luomusertifioidut oman yrttipellon sekä luonnosta kerätyt kasvit. Virpi ja Frantsila on ollut Suomessa myös suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneeri.
Yrttien lisäksi Virpi on suorittanun perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja homeopatian puolelta 3-vuotiset koulutukset 80-luvulla. Hän ammentaa opetuksissaan myös laajaa aromaterapian, kukkaterapian, shiatsun ja monien muiden luontaishoitojen tietämystään, joissa Frantsilan Koulutuskeskus ja Hyvän Olon Keskus ovat olleet alan edelläkävijöinä.

Frantsila on Virpin mummula, sukutila 1700-luvulta alkaen. Kauniit vanhat rakennukset ja laajat yrttipellot luovat hyvät puitteet myös muulle luontaishoitoalan kurssitoiminnalle, kuten TYKY- ja TYHYkoulutuksille sekä hoivalomille. Hämeenkyrön keskustassa löytyy Frantsilan Kehäkukka –kasvisravintola-yrttimyymälä Onnen yrttitarhoineen.
Lue lisää tästä>>

About the Author Emilia Tuominen