Bakteerien tuottaman rikkivedyn aiheuttamat keskushermoston toimintahäiriöt | TerveysSummit Syksy 2021

page-2019-jaettava-video.php

Mirja Salkinoja-Salonen, emeritaprofessori ja mikrobiologi

Bakteerien tuottaman rikkivedyn aiheuttamat keskushermoston toimintahäiriöt

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään!

Ilmoittaudu nyt ilmaiseksi TerveysSummitiin!

Ilmoittautumalla seuraavaan TerveysSummitiin toukokuussa 2022 pääset katsomaan kaikki uudet asiantuntijahaastattelut täysin ilmaiseksi ja saat ajankohtaiset TerveySummit uutiset sähköpostiisi heti ensimmäisten joukossa!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia asioita

  • HUOM! Mirja mainitsee videollaan Eviran e-koodiluettelon. Esitettä ei ole valitettavasti enää olemassa painettuna. Samat tiedot löytyvät Ruokaviraston verkkopalvelusta: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset-koostumusvaatimukset/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/ 
  • Mitä on rikkivety
  • Miten rikkivetypitoisuutta voi mitata
  • Miten rikkivetyä pääsee rakennuksiin
  • Minkälaisia vaikutuksia rikkivedyllä on terveyteen
  • Tuulettamalla saa rikkivedyn pois sisäilmasta
  • Teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa voi löytyä suuria määriä rikkiä (hapettumisenestoaine sulfiitti tai sulfaatti, E221-228)
  • Sulfiitti voi muuttua elimistössä rikkivedyksi
  • Tilaa Eviralta E-koodiavain
  • Mitä ovat sulfaatinpelkistäjäbakteerit

Mirjan vinkki

  • Lue elintarvikkeiden tuoteselosteita, että löytyykö sieltä hapettumisenestoaineita sulfiittia tai sulfaattia, E221-228
Haastattelijana

Karita Aaltonen

"Jos on tunkkainen olo, niin pitää parantaa tuuletusta ja avata ikkunat.
Parkinson ja Alzheimer ovat sairauksia, joista on nyt vahva epäily, että niiden etiologia saattaa suurella todennäköisyydellä liittyä rikkivetyyn ja se rikkivety on silloin ihmisen omaa tuottamaa omassa suolistossa."


"Hapettumisenestoaineet, jotka ovat rikkipitoisia, niin niillä on sellainen valitettava ominaisuus, että jos ihmisen suolistossa sulfaatteja tai sulfiitteja rikkivedyksi muuttavia bakteereja, niin silloin ihminen altistuukin rikkivedylle."


"Mun mielestä pitäisi laittaa pannaan elintarvikkeet, joissa on rikkivedyn raaka-aineita eli sulfaatteja tai sulfiitteja."

- Mirja Salkinoja-Salonen

 Nähdäksesi TerveysSummitin kaikki uudet haastattelut ilmoittaudu nyt!

Haluatko nähdä TerveysSummitin kaikki uudet asiantuntijahaastattelut ILMAISEKSI ja säästää satoja euroja?

Pääset näkemään kaikki uudet haastattelut ilmaiseksi VAIN ilmoittautumalla!

TerveysSummitin ylpeänä esittää

TerveysSummitia mahdollistamassa

Seuraa TerveysSummitia somessa ja jaa myös omat katselukokemuksesi! #terveyssummit 

Haastateltavana

Mirja Salkinoja-Salonen

Mirja Salkinoja-Salonen on mikrobiologi ja Helsingin yliopiston emeritaprofessori. Hän on toiminut myös akatemiaprofessorina. Salkinoja-Salonen on tutkinut 1990-luvulta lähtien mikrobien tuottamia myrkkyjä hometaloista, rehuista ja ruokamyrkytyksiä aiheuttaneista elintarvikkeista. Hänon toiminut tutkijana myös kahdessa suomalaisessa tutkimuksen huippuyksikössä, jotka tekevät poikkitieteellistä tutkimusta yhteistyössä eri yliopistojen kesken.

Ilmoittaudu nyt ilmaiseksi TerveysSummitiin!

Haluatko nähdä TerveysSummitin kaikki uudet asiantuntijahaastattelut ILMAISEKSI ja säästää satoja euroja?

Pääset näkemään kaikki uudet haastattelut ilmaiseksi VAIN ilmoittautumalla!

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa palautetta?

Suomen suurin terveystapahtuma

TerveysSummitista saat internetin välityksellä asiantuntijoiden kertomia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden ohjeita terveyden parantamiseen.

Rekisteröidy ilmaiseksi tästä