Rannikkomännyn kuoriuutteen terveyshyödyt - Jarmo Hörkkö | TerveysSummit 2021

page-2019-jaettava-video.php

Terveystuoteasiantuntija Jarmo Hörkkö

Rannikkomännyn kuoriuutteen terveyshyödyt

Yhteistyössä

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään.💜
Paina siis alla olevaa jakonappia ja laita haastattelu jakoon!

Ilmoittaudu nyt ilmaiseksi TerveysSummitiin!

Tapahtumassa näet ajankohtaiset täysin uudet haastattelut TerveysSummitin historian kaikkein suosituimmilta puhujilta sekä monilta uusilta kasvoilta täysin ilmaiseksi!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia asioita

 • Pycnogenol on rannikkomännyn kuoriuute.
 • Suomessa on tutkittu eniten juuri männyn terveysvaikutuksia. Kaikista havupuista löytyy paljon lääkinnällisiä ja terapeuttisia ominaisuuksia.
 • On olemassa tarkat ohjeet siitä, kenelle raaka-ainetta myydään ja sen täytyy olla käytännössä lääketehdas.
 • Kaikki vaiheet kuten valmistus ja laboratoriotoiminta täyttää Ranskassa farmaseuttisen laadun vaatimukset. Prosessi on hyvin tarkasti valvottu.
 • Puita ei kaadeta Pycnogenolin takia vaan he toimivat yhteistyössä sahojen kanssa. Valitaan tietyt alueet ja puut mistä otetaan männynkuorta. Puita kaadetaan joka tapauksessa.
 • Yhteen kiloon tuotetta tarvitaan 1000 kiloa männyn kuorta.
 • Pitkään kestänyt hiljainen tulehdus on vaarallinen. Esimerkiksi suurimmalla osalla tupakoitsijoista on krooninen ientulehdus.
 • Monet sydänsairaudet ja aivo-ongelmat voivat johtua suun ongelmista.
 • Yksi Pycnogenol tuotteista on suusuihke. 
  • Hörkkö otti aiemmin yhteyttä Turun yliopiston hammaslääketieteen laitokseen ja siellä eräs dosentti innostui tuotteesta ja he alkoivat testata tuotetta. Myös turkulainen hammasklinikka otti tuotteen testaukseen saaden hyviä tuloksia mm. ientulehduksien hoidossa.
  • Proteesin käyttäjätkin voivat suihkuttaa tuotetta ikeniin ja käyttäjät olivat huomanneet kipujen helpottavan.
  • Suihke myös hillitsee allergista reaktiota ja nykyään sitä käytetään paljon juuri siihen. Se on hyvä erityisesti lapsille ja astmaatikoille.
  • Suihkeella pystytään vaimentamaan tulehdusreaktiota, jolloin allerginen reaktio vaimenee ja histamiinin purkautuminen estyy.
 • Pycnogenolin 5 perusmekanismia
  • 1. Se on voimakas antioksidantti.
  • 2. Laskee voimakkaasti tulehdustiloja.
  • 3. Uudistaa kollageenia ja lisää kollageenin määrää elimistössä.
  • 4. Lisää typpioksidin tuottoa.
  • 5. Pycnogenol vaimentaa elimistön alfaglukosilaatioentsyymiä todella voimakkaasti.
 • Terveysvinkit arkeen
  • 2 elimistöä rappeuttavaa tekijää ovat hapetus ja inflammaatio eli tulehdustila. Ne tulisi pitää hallinnassa. Ikääntyessä aivojen ja mitokondrioiden kunnossa pitäminen on todella tärkeää ja kannattaakin käyttää tuotteita jotka vahvistavat niitä.
  • Pycnogenol ei vaikuta suoranaisesti mitokondrioiden toimintaan mutta se kuuluu niiden tukijoukkoihin. Tärkeitä ovat mm. kalaöljy, D-vitamiini, magnesium ja seleeni ja kaikki mikä vahvistaa immuunipuolustusta.
Haastattelijana

Karita Aaltonen

Haluatko ottaa rannikkomännyn kuoriuutteen testiin?

Pycnogenolia eli rannikkomännyn kuoriuutetta myydään mm. kaikissa Suomen terveyskaupoissa!

Kommentoi ja kerro mitä ajatuksia haastattelu herätti?

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään.💜
Paina siis alla olevaa jakonappia ja laita haastattelu jakoon!

 Nähdäksesi TerveysSummitin kaikki uudet haastattelut ilmoittaudu nyt!

Haluatko nähdä TerveysSummitin kaikki uudet asiantuntijahaastattelut ILMAISEKSI ja säästää satoja euroja? Pääset näkemään kaikki uudet haastattelut ilmaiseksi VAIN rekisteröitymällä.

TerveysSummitin ylpeänä esittää

TerveysSummitia mahdollistamassa

Seuraa TerveysSummitia somessa ja jaa myös omat katselukokemuksesi käyttäen #terveyssummit 

Haastateltavana

Jarmo Hörkkö

Terveystuoteasiantuntija ja Terveystuotetukut ry:n uusi puheenjohtaja

Yli 30 vuotta terveystuotealalla vaikuttanut Jarmo Hörkkö valittiin Terveystuotetukut ry:n uudeksi puheenjohtajaksi huhtikuun lopussa.

Jarmo Hörkkö tunnetaan siellä missä hän liikkuukin. Mittava ura terveystuotealalla, laaja-alainen asiantuntijuus ja helppo lähestyttävyys ovat alalla hyvin tunnetun miehen valttikortteja. Kun Hörkölle ehdotettiin puheenjohtajan pestiä, hän mietti hetken, mutta päätti suostua. Hän haluaa vaikuttaa terveystuotealaan nyt ja tulevaisuudessa.

– Terveystuoteala ja sen ihmiset ovat minulle hyvin läheisiä ja tuttuja. Olen ollut vuosien varrella tekemisissä ns. kaikkien kanssa, Jarmo Hörkkö hymyilee.

Hörkkö tunnetaan luotettavana asiantuntijana – mukaansatempaavista koulutuksistaan ja luennoistaan. Omien sanojensa mukaan hänellä on verkostoitumisen taito ja sovitteleva luonne.  Hän aikookin jatkossa edistää entistä enemmän myös tukkujen ja kauppiaiden yhteistyötä.

– Uskon, että elämä on suurta sattumaa. Valmistuin alun perin Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ja työskentelin vuosia Huhtamäellä / Jalostajalla viennissä. Lähi-itä, Kaukoitä ja Eurooppa tulivat tutuiksi. Sieltä siirryin Leirakselle lääketehtaan palvelukseen ja jatkoin edelleen viennin parissa. Tunnen siis elintarvike- ja lääketeollisuuden sekä terveystuotealan vientikiemurat.

Raaka-aineet ovat aina kiehtoneet Jarmo Hörkköä ja eipä aikaakaan, kun häntä alettiin tituleerata Mr. Pycnogenoliksi – ja Ruotsissa Pastori Pycnogenoliksi. Myös hiljainen tulehdus on Hörkön luentojen vakioaiheita.

– Minulla on hyvät lääkäriverkostot ja teen yhteistyötä lääkäreiden ja muiden terveysalan asiantuntijoiden kanssa. Koulutan, luennoin ja jaan tietoa ihmisille ympäri Suomen. Esimerkiksi lääkäri Erkki Antila on pitkäaikainen yhteistyökumppanini – ja olemme tehneet luentoesityksiä yhdessä, Hörkkö sanoo.

Kansankielinen puhuja – ja kirjoittaja

Jarmo Hörkön vahvuuksia on selkeä ja kansankielinen puhetyyli. Jos kuulija ei ymmärrä mitä hän puhuu, niin se on ajanhukkaa kuulijalle ja Hörkölle itselleen.

– Vientiasiakkaat käyttävät minua puhujana erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri maailman. Myös lääkäripäivillä olen ollut puhumassa.

Luennoinnin lisäksi Hörkkö myös kirjoittaa paljon alan artikkeleita. Hän selvittää taustat ja tutustuu raaka-aineisiin ja pukee faktat sanoiksi.

– Pidän kirjoittamisesta aivan yhtä paljon kuin puhumisestakin. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että saan toimia rakastamallani alalla ja niiden asioiden parissa, jotka minua luontaisesti kiinnostavat.

Liitossa tuotetaan terveyttä

Jarmo Hörkkö tarttuu Terveystuotetukut ry:n puheenjohtajan tehtäviin avoimen innostuneesti. Ensin hän haluaa käydä huolellisesti läpi liiton kaikki sidosryhmät ja aktivoida aivan uudenlaista yhteistyötä.

– Tavoitteena on tiivis yhteistyö alan toimijoiden, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry:n ja sidosryhmien kesken. Myös tutkija- ja lääkäriyhteistyötä haluan elvyttää edelleen. Aion kuunnella jäsenyrityksiämme herkällä korvalla ja olla henkilökohtaisesti yhteydessä jäsenistöömme, Jarmo Hörkkö lupaa.

Hörkön pitkä kokemus ja laaja näkemys tuottavat myös mielipiteitä – ja hän haluaakin, että Terveystuotetukut ry:llä on jatkossa myös enemmän mielipiteitä alan asioihin.

– Yhteistyö eri sidosryhmien ja muiden toimijoiden kanssa on tällä alalla erityisen tärkeää, ja teen kaikkeni, että yhteistyö tuottaa hedelmää.

Uusi puheenjohtaja tiedostaa myös korona-ajan rankkuuden monelle alan yritykselle. Korona-ajasta selviäminen on myös Hörkön agendalla.

– Lähes kaikilla on ollut hankala 1,5 vuoden jakso, kun korona on muuttanut maailmaa. Onneksi monella terveystuotealan yrityksellä on ollut myyntiä myös korona-aikana. Nyt jos koskaan ihmisten tulisikin huolehtia terveydestään – ja me voimme auttaa siinä. Katson tulevaisuuteen toiveikkaana. Me tuotamme terveyttä, yhdessä.

Ilmoittaudu nyt ilmaiseksi TerveysSummitiin!

Ilmoittaudu TerveysSummitiin ja pääset näkemään kaikki uudet asiantuntijahaastattelut terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!

Suomen suurin terveystapahtuma

TerveysSummitista saat internetin välityksellä asiantuntijoiden kertomia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden ohjeita terveyden parantamiseen.

Rekisteröidy ilmaiseksi tästä