
Suomen suurin terveystapahtuma netissä
Ilmoittaudu jo nyt seuraavaan TerveysSummitiin marraskuussa 7.-13.11.2022
You missed out!
Vain ilmoittautumalla näet kymmenet uudet haastattelut Suomen kovimmilta asiantuntijoilta täysin ILMAISEKSI!
Karoliinisen instituutin professori, yksi maailman johtavia seleenitutkijoita Mikael Björnstedt
Ilmoittaudu TerveysSummitiin ja pääset näkemään kaikki uudet asiantuntijahaastattelut terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!
”On mielestäni myös hyvin erikoista miten vähän on huomioitu ravitsemuksellisia tekijöitä. Jokainen saa sitä samaa sairaalaruokaa.”
”Saat saman lääkkeen ja annoksen huolimatta siitä oletko 40 kg painava 80 -vuotias nainen tai amerikkalainen merijalkaväen sotilas.
Loogisesti ajateltuna tämä ei voi olla oikea tapa toimia.”
”On hyvä, että enemmän huomiota on saanut myös kokonaisvaltaisempi näkemys, että miltä potilaasta tuntuu sairauden eri vaiheissa ja hoidon aikana.”
”Meille ihmisinä on luonnollista olla monia ei tarpeita ja meillä pitäisi olla mahdollisimman mukava elämä ja tarvitsemme ravinteita sairauksien voittamiseen ja hyvään elämään.”
”Mielestäni on hyvin tärkeää tieteellisesti mitata potilaan elintärkeiden ravinteiden tasot hänen hyvinvoinnin ja toipumisen kannalta ja se pitäisi yhdistää hoidon standardeihin sillä en näe konfliktia vaihtoehtoiseksi kutsutun ja lääketieteen välillä.”
”Pidän itseäni koululääketieteen edustajana mutta mielestäni meidän pitää olla avoimia jokseenkin yksinkertaisille ratkaisuille.”
”Joskus ravinteiden ja yksinkertaisten yhdisteiden, kuten seleenin ajatellaan olevan liian yksinkertaisia saadakseen aikaan vaikutuksia.”
– Mikael Björnstedt
Karita Aaltonen
Aiheina olivat mm:
...ja paljon, PALJON muuta!
Pääset näkemään kaikki uudet haastattelut ilmaiseksi VAIN rekisteröitymällä.
Karoliinisen instituutin professori, yksi maailman johtavia seleenitutkijoita, dosentti Mikael Björnstedt. Hän on Karoliinisen instituutin patologian osastolla toimivan tutkimusryhmän johtaja. Tutkimusryhmän pääfokuksena on translationaalinen ja kliininen tutkimus redox-aktiivisten seleeniyhdisteiden käytöstä syövän hoidossa.
Mikael aloitti uransa tutkimalla seleeniaineenvaihduntaa kehon entsyymeissä n.k. thioredoxin-järjestelmässä. Tämä oli myös hänen tohtorinväitöskirjansa aihe vuonna 1995, lääkäriksi hän valmistui 1997. Aloittaessaan työnsä patologian klinikalla Huddingen sairaalassa, josta myöhemmin tuli Karoliininen yliopistosairaala, hänen kiinnostuksensa syöpäsolujen tutkimi-seen oli jo herännyt. Hänestä tuli kokeellisen patologian dosentti vuonna 2001 ja vuonna 2004 hän perusti oman tutkijaryhmän.
TerveysSummitista saat internetin välityksellä asiantuntijoiden kertomia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden ohjeita terveyden parantamiseen.