Hanna Kortejärvi - Farmasian tohtori

Mitä oikeastaan tarkoittaa yhdistävä lääketiede?

Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!

Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille. 

Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi  >>

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3

Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi!

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Vain ilmoittautumalla näet kaikki 46 uutta haastattelua Suomen kovimmilta asiantuntijoilta täysin ilmaiseksi tapahtumaviikolla 20.-26.5.2024!

Vain ilmoittautumalla näet kaikki 46 uutta haastattelua Suomen kovimmilta asiantuntijoilta täysin ilmaiseksi 20.-26.5.2024!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi!

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Vain ilmoittautumalla näet kaikki 46 uutta haastattelua Suomen kovimmilta asiantuntijoilta täysin ilmaiseksi 20.-26.5.2024!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita

 • Yhdistävä lääketiede koostuu voimauttavasta vuorovaikutuksesta, terveellisistä elämäntavoista, integratiivisistä ja täydentävistä hoitokeinoista
 • Yli puolet suomalaisista käyttää täydentäviä hoitokeinoja
 • Kannattaa tutustua laajalti erilaisiin tapoihin parantaa hyvinvointia
 • N. 20 % ihmisistä syö ravitsemussuositusten mukaan
 • Kuuntele kehon viestejä
 • Sairaus ja oire ovat viestintuojia
 • Paras potilasturvallisuutta edistävä asia on turvallinen ja avoin vuorovaikutus

Elämäntapalääketieteen kuusi pilaria

 • Kokojyvävilja- ja kasvisravinto (vähennetään lihansyöntiä)
 • Liikunta
 • Uni
 • Päihteettömät elämäntavat
 • Mielenterveys
 • Sosiaaliset suhteet
Haastattelija: Karita Aaltonen

 
Ihmisen omassa itsehoidossa on valtavan iso potentiaali

- Hanna Kortejärvi
TerveysSummit

 
Sairaus ja oire ovat viestintuojia

- Hanna Kortejärvi
TerveysSummit

Haastateltavana

Hanna Kortejärvi
Farmasian tohtori
@hanna.kortejarvi

Olen koulutukseltani farmasian tohtori, positiivisen psykologian valmentaja ja laaja-alaisten hyvinvointitaitojen opettaja. Asiantuntijatyössä, tutkimus-, kehittämis- ja opetustehtävissä sekä Orionilla, Helsingin yliopistolla, HUS-Apteekissa että pienissä yrityksissä, olen toiminut 20 vuoden ajan.

Asiantuntijatyön vapaus ja vaativuus sekä perhepiiriin kohdistuneet koettelemukset ovat johdattaneet minut tutkimusmatkalle ihmisyyteen. Yliopistolla työn yksinäisyys, kilpailu, poteroituminen kapeaan erikoisalaan ja jatkuva keskeneräisyys olivat hyviä opettajia. Tässä prässissä minusta kasvoi humanisti valkotakissa. Luonnontieteellinen ymmärrys yhdistyi kokonaisvaltaiseen, humanistiseen, ihmiskäsitykseen. Itsetuntemus, yhteys toisiin ihmisiin ja luontoon sekä kiinnostus itseäni suurempaan merkitykseen löytyivät perustaksi omalle hyvinvoinnille. Turvallinen perusta auttoi minua rohkeasti valitsemaan sen, mihin sydämen agenda johdatti. Ja tie johti solulaboratoriosta asiantuntijatyön ja terveydenhoidon koulutus- ja kehittämistehtäviin.

Vuonna 2016 hyppäsin tuntemattomaan. Perustin ja työskentelin start-up yrityksessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Asiantuntija työn vapauteen ja vaativuuteen tuli lisää kaksi uutta ulottuvuutta, valinnat ja vastuu. Yrittäjälle vain taivas on rajana, joten äärettömien potentiaalien joukosta tulisi valita se, mihin on valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti. Ja se, mitä ihmiset tarvitsevat ja mistä on mahdollista saada toimeentuloa. Tämä kierros opetti minulle intention merkityksen ja intuition hyödyntämisen yhdessä rationaalisen päätöksenteon kanssa. Aamuisin tapahtuva virittäytymis- harjoitus on minulle se hetki, jolloin päivän tehtävät saavat konkreettisen muotonsa ja myös uudelle yllättävälle jää tilaa.

Haluan tuoda sanamukaisesti korteni kekoon, jotta löydämme uusia ratkaisuja viheliäisiin haasteisiin koskien ihmisten ja luonnon hyvinvointia. Ikuisena optimistina uskon, että ratkaisut ovat lähempänä kuin arvaammekaan ja hyvän ratkaisun tunnistaa ilmiselvyydestä ja helpotuksen tunteesta. Tätä inhimillisyyden aktivistin työtä saan tehdä Yhdistävä lääketiede ry:n toiminnanjohtajana sekä mieheni kanssa perustamassamme Mindful Engineering yrityksessä. Teemoina ovat Ennakoiva terveydenhoito ja Terveellinen työelämä."

LUE LISÄÄ >>

Liity TerveysSummit VIP-jäseneksi!

 • Pääset katsomaan kaikki uudet haastattelut heti tai silloin kun sinulle parhaiten sopii ilman aikarajoituksia! 
 • Lähes 600 haastattelun videokirjasto käytössäsi ympäri vuoden 24/7
 • Nautit VIP-jäsenten vaihtuvista bonuksista koko tapahtumaviikon ajan ja myös tapahtuman jälkeen!
 • Pääset mukaan privaattiin VIP-yhteisöön, jossa voit verkostoitua, kysyä neuvoja ja jakaa vinkkejä muiden jäsenten kanssa. 

KUUKAUDEN KOKEILU NYT VAIN 5 €