Anssi Kippo - Musiikkituottaja, Astia-studion ja Kide Audion perustaja ja Juha Ruponen - Musiikki- ja psykoterapeutti
Musiikin magiaa vai tieteen taikaa? Analoginen ääni kipupotilaiden pelastajana
Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!
Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille.
Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
Liity nyt VIP-jäseneksi >>
Salasanan palautus
Ohjeet salasanan vaihtamiseen on lähetetty sähköpostiisi. Jos et vastaanottanut viestiä, tarkistathan roskapostikansion. Jos viestiä ei löydy ota yhteyttä vip@terveyssummit.fi
Olet jo kirjautuneena sisään.
Näet kaikki haastattelut VIP-videokirjastosta. Jos sinulla on kysyttävää niin otathan yhteyttä käyttäjätukeen chatissa tai vip@terveyssummit.fi jotta voimme korjata ongelman. Kiitos! 🙂
Already have an account? Login
Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3
Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!
Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi
Ilmoittaudu kevään TerveysSummitiin jo nyt!
5.-11.5.2025
Vain ilmoittautumalla saat TerveysSummit-uutiset ensimmäisten joukossa ja näet kaikki uudet ja mielenkiintoiset haastattelua terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!
Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita
Musiikkituottaja Anssi Kippo ja psykoterapeutti Juha Ruponen kertovat, miten analogisen signaalitien musiikkia hyödynnetään kivunlievityksessä. Kippo jakaa kokemuksiaan analogisen musiikin terveysvaikutuksista, ja Ruponen selittää, miten musiikkia käytetään psykoterapiassa kivun hoitoon. He vertailevat analogisen ja digitaalisen musiikin vaikutuksia sekä pohtivat tieteellisiä mittauksia ja subjektiivisia kokemuksia. Kippo ja Ruponen esittelevät potilaskokemuksia ja parhaimpia terapialähestymistapoja, sekä puhuvat tutkimuksen tulevaisuudesta ja kuuluisuuksien osallistumisesta kokeisiin, kuten Jamie Hyneman.
- Mistä on kyse? Anssi Kippo, pitkän linjan musiikkituottaja ja Astia-studion perustaja, sekä musiikki- ja psykoterapeutti Juha Ruponen kertovat, miten analogisen signaalitien musiikkia voidaan hyödyntää kivunlievityksessä.
- Anssin tausta: Kuulemme, miten Kippo päätyi tutkimaan analogisen musiikin vaikutuksia terveyteen ja mitä hänen vuosikymmenten kokemus musiikkituottajana on opettanut.
- Musiikkiterapia psykoterapian osana: Juha Ruponen avaa, miten hän psykoterapeuttina on alkanut hyödyntää musiikkia terapian työkaluna ja mitkä ovat olleet tulokset.
- Analoginen vs digitaalinen: Keskustelemme erosta analogisen ja digitaalisen musiikin välillä – onko sillä todella merkitystä kuuntelijan terveyden kannalta?
- Koe vs mittaus: Voidaanko ero analogisen ja digitaalisen musiikin välillä mitata tieteellisesti vai onko kyseessä puhtaasti subjektiivinen kokemus?
- Kivunlievityksessä toimivat ratkaisut: Kippo ja Ruponen kertovat, minkälaisiin kiputiloihin ja oireisiin analoginen musiikkiterapia on tuonut parhaat tulokset.
- Potilaskokemuksia: Dramatiikkaa potilastarinoista – mitkä ovat olleet merkittävimpiä muutoksia potilaiden terveydessä tämän terapian myötä?
- Tutkimuksen tulevaisuus: Onko käynnissä tutkimusta, joka voisi auttaa tuomaan analogisen musiikkiterapian laajempaan tietoisuuteen ja hyväksyntään?
- Kuuluisuuksien kokemuksia: Myytinmurtajien Jamie Hyneman kävi kokeilemassa analogisen musiikin tehoa – millaisia havaintoja hän teki?
- Musiikki terapiassa: Minkä tyyppinen musiikki sopii parhaiten analogiseen musiikkiterapiaan ja millaisia laitteita käytetään?
- Miten päästä alkuun? Kiinnostuneille tarjotaan tietoa, mistä aloittaa, jos haluaa kokeilla analogisen musiikin käyttöä kivunlievityksessä tai terapiatarkoituksessa.
Haastattelija: Karita Aaltonen
Haastateltavana
Anssi Kippo
Musiikkituottaja, Astia-studion ja Kide Audion perustaja
@astiastudio
“Vuosikausia digitaalista polkua kuljettuani musiikki ei tuntunut lainkaan hyvälle, enkä työajan ulkopuolella halunnut kuulla nuottiakaan. Alettuani vertailemaan analogista ja digitaalista saundia, hankkiuduin hyvin nopeasti eroon digipöydistä. Kelanauhalle äänittäminen mullisti maailmani ja musiikista alkoi taas välittyä kaikki se, mistä siinä alunperin on kyse.”
Molempien studioidemme sydämenä toimivat analogiset Trident Vector 432 -miksauspöydät. Täysin samanlaisilla pöydillä on tehty mm. Rammsteinin, Björkin ja kymmenien muiden huippuartistien albumeita. A-studion miksauspöydässä on Abba-yhtyeenkin aikanaan hankkima VCA-automaatio, joka tekee kelanauhaäänitysten miksaamisesta helppoa ja nopeaa.
“Muut miksaavat yhtä biisiä useita päiviä, meillä äänitettyä matskua miksuuttelen yleensä 3–4 veisua päivässä.”, toteaapi Anssi.
Analogisen äänitysstudion full analog experience on kokemisen arvoinen ja usein jopa elämää mullistava tapahtuma, jota Astia-studio harvoina Suomessa tarjoaapi. Jos sinäkin olet pettynyt tietokoneäänityksen kylmään, energiattomaan saundiin, ota rohkeasti yhteyttä!"
LUE LISÄÄ >>
Juha Ruponen
Musiikki- ja psykoterapeutti
“Perus ammatiltani on mielisairaanhoitaja, joka muuttui lopulta mielenterveyshoitajan ammattinimikkeeksi. Olen opiskellut musiikki terapeutiksi ja sen jälkeen psykoterapeutiksi (erikoistuminen nuorisopsykoterapia , ET, Valvira ja Kela pätevä). Olen toiminut psykiatrisessa työssä 30 vuotta. Psykiatriasta kokemusta hyvin laajasti, akuutti kriisihoidosta, pitkäaikais psykiatriaan, olen usein ollut kehittämässä erilaisia uusia toimintoja avohuollon ja laitoshoidon puolella. Kehittämistyö on siis ollut lähellä sydäntä, mitä myös tämä Anssin kanssa tehtävä hanke edustaa.
Musiikki- ja psykoterapeuttina olen tehnyt työtä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Pääasiallinen asiakasryhmä koostuu trauma-, masennus- ja ahdistusoireita -, työuupumus oireita omaavista asiakkaista. Yksityisenä ammatinharjoittajana (KELA, Sh-piirit olen toiminut 1997 lukien). Työssäni käytän taiteen eri muotoja, musiikkia, kuvaa, kirjoittamista asiakkaiden tarpeiden mukaan. Viime aikoina Anssin kanssa tehtävä työ on uudella tavoin nostanut musiikin merkityksen työssäni. Useilla (ed kuvatut asiakkaan) on hyvin paljon oireita, jotka vaativat holistisemman, kokonaisvaltaisemman lähestymisen hoitoon ja psykoterapeuttisen työotteen lisäksi.. Keskushermostolliset häiriöt näyttäytyvät kaikilla asiakasryhmillä. Oma motivaationi onkin selkeän psykofyysinen menetelmän kehittäminen osana psykoterapiaa.”
Haluatko nähdä kaikki yli 600 haastattelua heti?
Liity nyt TerveySummitin VIP-jäseneksi!
KOKEILE VIP-JÄSENYYTTÄ NYT ALKAEN 14,90 €/KK