Marja Ruuti - Ravitsemusterapeutti
Kaikki E-koodeista: Kuinka lisäaineet vaikuttavat terveyteemme ja miksi niitä käytetään?
Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!
Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille.
Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
Liity nyt VIP-jäseneksi >>
Salasanan palautus
Ohjeet salasanan vaihtamiseen on lähetetty sähköpostiisi. Jos et vastaanottanut viestiä, tarkistathan roskapostikansion. Jos viestiä ei löydy ota yhteyttä vip@terveyssummit.fi
Olet jo kirjautuneena sisään.
Näet kaikki haastattelut VIP-videokirjastosta. Jos sinulla on kysyttävää niin otathan yhteyttä käyttäjätukeen chatissa tai vip@terveyssummit.fi jotta voimme korjata ongelman. Kiitos! 🙂
Already have an account? Login
Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3
Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!
Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi
Ilmoittaudu kevään TerveysSummitiin jo nyt!
5.-11.5.2025
Vain ilmoittautumalla saat TerveysSummit-uutiset ensimmäisten joukossa ja näet kaikki uudet ja mielenkiintoiset haastattelua terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!
Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita
- Lisäaineiden ero vierasaineisiin: lisäaineet lisätään tarkoituksella elintarvikkeisiin, kun taas vierasaineet ovat ei-toivottuja aineita, kuten torjunta-aineita tai raskasmetalleja.
- Käytetyimmät lisäaineet ovat emulgointiaineet, stabilointi- ja sakeuttamisaineet, makeutusaineet, säilytysaineet, väriaineet ja aromiaineet.
- Lisäaineet eivät saa olla haitallisia kuluttajalle ja niiden tulee olla teknologisesti välttämättömiä.
- Lisäaineita käytetään laajasti teollisuudessa, esimerkiksi virvoitusjuomissa, makeisissa, jogurteissa ja lihavalmisteissa.
- Teknologisesti lisäaineet voivat olla välttämättömiä elintarviketeollisuudessa säilyvyyden takaamiseksi, mutta niitä ei välttämättä tarvita ihmisten terveyden kannalta.
- Makeutusaineet kuten aspartaami, sukraloosi ja asesulfaami ovat merkittävä huolenaihe, erityisesti raskauden ja imetyksen aikana, sillä niiden käytöllä on viitteitä ennenaikaisen synnytyksen riskiin sekä vaikutuksiin äidinmaidossa.
- WHO suosittelee makeutusaineiden välttämistä perusteellisten tutkimusten pohjalta, etenkin pitkäaikaisessa käytössä.
- Vaikka lyhytaikaisesti makeutusaineet voivat auttaa vähentämään energiansaantia, pitkällä aikavälillä ne saattavat ylläpitää makeanhimoa ja olla haitallisia painonhallinnan sekä diabeteksen ehkäisyn kannalta.
- Lisäaineiden välttämiseksi kannattaa suosia perusraaka-aineista valmistettuja ruokia ja tarkistaa tuotetiedot huolellisesti.
- Kirjan "Ravintomme lisäaineet" uudistettu versio ilmestyy toukokuun loppuun mennessä, tarjoten ajantasaista tietoa lisäaineista ja niiden vaikutuksista.
Haastattelija: Karita Aaltonen
Kaikkeen meidän kansantautien syntymiseen liittyy jollain tavalla se häiriintynyt mikrobisto.
- Marja Ruuti
Eläinkokeissa on saatu selville, että emulgointiaineet nimenomaan heikentävät monimuotoisuutta mikrobistossa.
- Marja Ruuti
Haastateltavana
Marja Ruuti
Ravitsemusterapeutti
“Marja Ruuti on ravitsemustieteen maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti ja tietokirjailija, joka on perehtynyt myös luonnonmukaisen terveydenhoidon menetelmiin ja funktionaaliseen lääketieteeseen. Ruuti hoitaa potilaita kokonaisvaltaisesti ja pyrkii ratkaisemaan potilaiden terveysongelmat ravinnon ja elämäntapojen avulla. Hän on myös kirjoittanut huippusuositut Terve maksa sekä Maksa kuntoon -kirjat.”
Haluatko nähdä kaikki yli 600 haastattelua heti?
Liity nyt TerveySummitin VIP-jäseneksi!
KOKEILE VIP-JÄSENYYTTÄ NYT ALKAEN 14,90 €/KK