Maria-Terttu Lindfors - Sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri, ravitsemuksen ja funktionaalisen lääketieteen asiantuntija
Vähähappoisen mahan luonnonmukainen hoito
Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!
Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille.
Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
Liity nyt VIP-jäseneksi >>
Salasanan palautus
Ohjeet salasanan vaihtamiseen on lähetetty sähköpostiisi. Jos et vastaanottanut viestiä, tarkistathan roskapostikansion. Jos viestiä ei löydy ota yhteyttä vip@terveyssummit.fi
Olet jo kirjautuneena sisään.
Näet kaikki haastattelut VIP-videokirjastosta. Jos sinulla on kysyttävää niin otathan yhteyttä käyttäjätukeen chatissa tai vip@terveyssummit.fi jotta voimme korjata ongelman. Kiitos! 🙂
Already have an account? Login
Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3
Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!
Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi
Ilmoittaudu kevään TerveysSummitiin jo nyt!
5.-11.5.2025
Vain ilmoittautumalla saat TerveysSummit-uutiset ensimmäisten joukossa ja näet kaikki uudet ja mielenkiintoiset haastattelua terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!
Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita
- Vähähappoinen vatsa tarkoittaa riittämätöntä suolahappoa mahalaukussa.
- Suolahapon määrä on tärkeä ruoan sulatuksessa ja energian saannissa.
- Vähähappoisen vatsan oireita voivat olla täysi olo ruoan jälkeen, ruoan tuntuva jääminen paikoilleen sekä yleinen väsymys.
- Mahalaukun hapontuotanto voi vähentyä esimerkiksi pitkittyneen stressin, ravintoköyhän ruoan tai happosalpaajien käytön seurauksena.
- Diagnoosin tekeminen vähähappoisesta mahasta ei ole yksinkertaista, mutta kotitestejä, kuten soodatestiä, voidaan käyttää viitteiden saamiseksi.
- Hoidossa suositaan ruokavalion muutoksia ja ravintolisien käyttöä, kuten sinkkikarnosiinia ja polyfenoleja, limakalvon terveyden tukemiseksi.
- Vähähappoinen vatsa voi vaikuttaa haitallisesti vitamiinien ja hivenaineiden imeytymiseen ja sitä kautta terveyteen.
- Vähähappoinen vatsa eroaa muista vatsavaivoista, kuten refluksista ja gastriitista, vaikuttaen ruoan sulatukseen ja limakalvon terveyteen.
- Hoidossa pyritään kokonaisvaltaisesti tukemaan kehoa, jolloin mahalaukun hapontuotanto voi palautua normaaliksi, vähentäen tarvetta suolahappolisien jatkuvaan käyttöön.
- Vähähappoinen vatsa voi ilmetä eri-ikäisillä ja voi liittyä muihin terveysongelmiin, kuten raudan puutteeseen tai kilpirauhasen vajaatoimintaan.
- Keinoja vatsahappojen testaamiseen ovat soodatesti, suolahappotesti, Gastropanel-verikoe
- Gastropanel-verikoe katsoo helikobakteerin läsnäoloa, tarkastelee mahalaukun limakalvon tilaa ja mittaa tiettyjen hormonien ja entsyymien eritystä
- Vähähappoisessa mahan hoidossa suolahappo ja entsyymivalmisteet ovat tärkeimmät ja tehokkaimmat. Valinnassa huomioitava limakalvon kunto.
- Ravintolisät vähähappoiseen mahaan: sinkki, maitohappobakteerit, entsyymivalmisteet
- Ruokavaliovinkit:
- Helposti sulavat kasvikset ja vihannekset suositeltavia
- Liharuokien kanssa tarvitaan enemmän suolahappoa
- Raakaruoan välttäminen limakalvon vaurioitumisen vuoksi
- Ruoan arvostaminen ja tietoinen syöminen
- Stressin vaikutus ruoansulatuselimistöön
- Ennen jokaista ateriaa laimennettua omenaviinietikkaa tai omenaviinisiiderietikkaa tai puolukkamehua tai karpalomehua
Haastattelija: Karita Aaltonen
Muistilista
Haastattelussa mainituista tuotteista
Haastateltavana
Maria-Terttu Lindfors
Sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri, ravitsemuksen ja funktionaalisen lääketieteen asiantuntija
@vitasal_terveysvastaanotto
“Olen Maria-Terttu Lindfors, Vitasalin perustaja. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, terveystieteen maisteri, funktionaalisen lääketieteen asiantuntija, ravitsemuksen asiantuntija. Takanani on pitkä kokemus vaikuttavasta ja innovatiivisesta hoitotyön kehittämisestä ja toteuttamisesta. Minulla on myös vuosien käytännön kokemus siitä, että oireita voidaan poistaa ja hankaliin terveysongelmiin voidaan vaikuttaa selvittämällä oireiden perimmäinen syy.
Lähestymistapani vastaanotollani on looginen: oireiden selvittämiseksi hyödynnetään osaamista muun muassa biokemiasta, fysiologiasta ja mikrobiologiasta. Näin päästään käsiksi oireiden juurisyihin ja asianmukaiseen hoitoon.”
LUE LISÄÄ >>
Haluatko nähdä kaikki yli 600 haastattelua heti?
Liity nyt TerveySummitin VIP-jäseneksi!
KOKEILE VIP-JÄSENYYTTÄ NYT ALKAEN 14,90 €/KK