Henriika Maikku - FM, psykoterapeutti

Tukahduttamisen korkea hinta: tunnetaakat sairauksien takana

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3

Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Vain ilmoittautumalla näet kaikki 45 uutta mielenkiintoista haastattelua terveydestä ja hyvinvoinnista tapahtumaviikon aikana 21.-27.10.2024!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita

Psykoterapeutti Henriika Maikku korostaa TerveysSummitin haastattelussa tunteiden merkitystä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Tunteet vaikuttavat sekä mielenterveyteen että fyysiseen terveyteen, ja niiden käsittely on elintärkeää. Maikku nostaa esiin, miten lapsuuden tunnesäätelyn kokemukset ja trauma voivat vaikuttaa aikuisuuteen, ja painottaa rehellisyyttä omien tunteiden kohtaamisessa. Tunteiden rohkea käsittely avaa tien elinvoimaan ja parempaan elämään.

  • Ihminen on syvästi tunteva olento, ja tunteet vaikuttavat sekä mielenterveyteen että fyysiseen hyvinvointiin. Tunteiden käsittely on avain oman näköisen elämän elämiseen ja rakkaudellisten ihmissuhteiden luomiseen.
  • Lapsi oppii tunnesäätelyä vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa (kanssasäätely). Hermosto tarvitsee toisen ihmisen tuen oppiakseen hallitsemaan tunteita.
  • Tunnetyöskentelyssä on tärkeää tasapainoilla tunteiden hallinnan kanssa. Ylisäätelyssä tunteet tukahdutetaan, mikä voi johtaa uupumukseen ja masennukseen. Alisäätelyssä tunteet voivat räjähtää hallitsemattomasti ulos.
  • Trauma voi olla liian paljon liian nopeasti tai liian vähän liian kauan, kuten lapsuudessa kokematta jääneet tunnetarpeet. Tämä voi johtaa kyvyttömyyteen käsitellä tunteita terveesti aikuisuudessa.
  • Tunteiden käsittelyn mallit siirtyvät sukupolvelta toiselle tiedostamattomasti, ja niistä vapautuminen vaatii syvällistä itsetuntemustyötä.
  • Tukahdetut tunteet voivat johtaa fyysisiin oireisiin, kuten verenpaineen nousuun tai kroonisiin kipuihin. On tärkeää tunnistaa ja vapauttaa nämä tunteet kehollisesti.
  • Aidon tunteiden kokemuksen kautta voi kasvaa valtava elinvoima. Tunteiden käsittely on rehellisyyttä itselleen ja vaikeiden tunteiden hyväksymistä.
Haastattelija: Karita Aaltonen

 
Tunteiden ymmärtäminen ja niiden kokeminen on avain mielekkääseen ja terveeseen elämään. Se on lahja, joka vaikuttaa kaikkeen ihmissuhteista fyysiseen terveyteen.

- Henriika Maikku

 
Tämä tie on rohkeiden sielujen tie. Tunteiden kohtaaminen vaatii rohkeutta, mutta siellä, minne emme halua katsoa, piilevät suuret palkinnot.

- Henriika Maikku

Haastateltavana

Henriika Maikku
FM, psykoterapeutti
@juura_kasvun_paikka

“Henriika, FM on kokenut johdon valmentaja ja psykoterapeutti (Kela ja Valvira pätevyys). Hänellä on erikoistunut parisuhteiden ja työyhteisöjen ihmissuhteiden valmentajana. Hänen erityisosaamistaan on syvällinen, kokonaisvaltainen ymmärrys ihmisyydestä ja ihmissuhteista. Hän ajattelee ja työskentelee systeemisesti pitäen keho-mieliyhteyttä keskeisenä lähtökohtana. Ihminen on tunteva, ajatteleva ja aistiva. Tarve yhteyteen on ihmiselämän biologinen lähtökohta. Henriika on ainoana Suomessa valmistunut Denverin yliopiston hevosavusteisen työn jatkokoulutusohjelmasta.”

LUE LISÄÄ >>

Liity TerveySummit VIP-jäseneksi!

  • Pääset katsomaan kaikki uudet haastattelut heti ma 21.10. klo 9.00 tai silloin kun sinulle parhaiten sopii ilman aikarajoituksia!
  • Yli 600 haastattelun videokirjasto käytössäsi ympäri vuoden 24/7
  • Nautit VIP-jäsenten vaihtuvista bonuksista koko tapahtumaviikon ajan ja myös tapahtuman jälkeen!
  • Pääset mukaan privaattiin VIP-yhteisöön, jossa voit verkostoitua, kysyä neuvoja ja jakaa vinkkejä muiden jäsenten kanssa. 

KOKEILE VIP-JÄSENYYTTÄ NYT ALKAEN 10 €/KK tai 99 €/V