Hanna Voutilainen - Laillistettu ravitsemusterapeutti

Autoimmuunisairaudet – mistä ne syntyvät ja mitkä mekanismit ovat niiden taustalla

Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!

Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille. 

Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
 Liity nyt VIP-jäseneksi  >>

Kiinnostuitko Hannan vastaanotosta?
 Lue lisää ja varaa aika tästä >> 

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3

Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Ilmoittautumalla saat sähköpostiisi kaikki ajankohtaiset TerveysSummit tarjoukset ja uutiset ja sekä tiedon seuraavan Summitin ajankohdasta heti ensimmäisten joukossa!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita

 • Autoimmuunisairaudessa keho hyökkää itseään vastaan, muodostamalla vasta-aineita omaa kudosta tai solua kohtaan.
 • Immuniteetin tehtävä on tunnistaa vieras, kuten toksiinit ja virukset, mutta se voi erehtyä hyökkäämään myös omaa kudosta vastaan.
 • Tyypillisiä autoimmuunisairauksia ovat nivelreuma ja kilpirauhasen vajaatoiminta.
 • Virukset, toksiinit, stressi, ruokareaktiot ja ravintoaineiden puute voivat olla taustalla.
 • Kilpirauhasen vajaatoiminnan mahdollisia juurisyitä ovat Epstein-Barr-virus, toksiinit, stressi, ruokareaktiot ja ravintoaineiden puute.
 • Ennen hoitoa on tärkeää selvittää juurisyy.
 • D-vitamiini on merkittävä puute autoimmuunisairauksissa.
 • Autoimmuunisairauksien taustalla on useita yhdistäviä tekijöitä, kuten molekyyli vasta-aineiden tuotanto elimistössä. Esimerkiksi elimistö voi tuottaa vasta-aineita jollekin gluteenin osalle, mutta samankaltaisia molekyylejä löytyy myös elimistön omista rakenteista.
 • Virusten rooli on myös merkittävä. Elimistö voi tuottaa vasta-aineita virusta vastaan, mutta samalla jokin elimistön solu saattaa muistuttaa virus molekyyliä, mikä voi laukaista virheellisen vasta-ainetuotannon.
 • Solukuoleman ohjelmoitumattomuus on tärkeä mekanismi autoimmuunisairauksien taustalla. Normaalisti solujen vanhetessa ne kuolevat pois, mutta tässä tapauksessa solut eivät kuolekaan odotetusti.
 • Matala-asteinen tulehdus on perustasoista tulehdusta, joka vaikuttaa moniin autoimmuunisairauksiin, kuten tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja kilpirauhasen vajaatoimintaan.
 • Autoimmuunisairauksiin liittyvä geneettinen alttius on keskeinen tekijä. Jokaisella meistä on erilainen geneettinen alttius eri sairauksille, kuten autoimmuunisairauksille, syövälle tai sydän- ja verisuonitaudeille. Kun immuunijärjestelmä joutuu alttiiksi ärsykkeille, geneettinen alttius vaikuttaa siihen, miten immuunijärjestelmä reagoi.
 • Geneettinen alttius autoimmuunisairauksille voi olla periytyvää.
 • On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että geneettinen alttius ei tarkoita sitä, että sairaus kehittyy varmasti. Ihmisillä, joilla on geneettinen alttius, on mahdollisuus toteuttaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä sairauksien ehkäisemiseksi. Ennaltaehkäisy on usein paljon helpompaa ja tehokkaampaa kuin sairauksien hoitaminen niiden puhjettua.
 • Hanna Voutilaisen Syö itsesi terveeksi - Funktionaalisen terveyden yhteisö
  "Yhteisössä kehität omaa hyvinvointiasi ammattimaisen tiedon avulla. Hämmästy itse ja saa lääkärisikin hämmästymään siitä, miten kuntosi kohenee oikean ruokavalion avulla.  Yhteisössä kehität kehon omaa potentiaalia parantaa itse itseään ja oivallat ettei kyse ole itsekurin puutteesta, vaan oikeasta metodista miten muutos tehdään. Etenemme kuukausittain eri teemoilla, joiden avulla pääset eroon jatkuvasta epätietoisuudesta ja saat toimivia hoitovinkkejä elämääsi."
  TUTUSTU YHTEISÖÖN >>

Haastattelija: Karita Aaltonen

Haastateltavana

Hanna Voutilainen
Laillistettu ravitsemusterapeutti
@ravitsemusterapeuttihanna

“Olen toiminut ravitsemusterapeuttina yli 20 vuotta. Kiinnostus alalle lähti omista ja läheisten terveyshaasteista.

Ajattelin että terveyteen täytyy voida itse vaikuttaa sillä mitä syö, kun kirjaimellisesti muodostumme syömästämme ruuasta. Haavatkin paranevat itsestään, kun elimistö toimii niin kuin pitää niin miksi eivät muutkin asiat voisi korjaantua kun saadaan elimistö toimimaan niin kuin pitää.

Asiakkaat eivät kuitenkaan saaneet toivottuja tuloksia ennen kuin 10 vuotta sitten kun löysin funktionaalisen lääketieteen. Opin että elimistön saa toimimaan niin kuin kuuluu kun selvitetään ja korjataan juurisyitä ja vältetään laukaisevia tekijöitä eikä pelkästään hoideta oireita.

Tämän opin ja ymmärryksen myötä asiakkaat alkoivat saada aivan toisenlaisia tuloksia ja alkoi tapahtua ihmeitä.

En malta odottaa että pääsen auttamaan sinua!”


LUE LISÄÄ >>

Liity TerveySummit VIP-jäseneksi!

 • Pääset katsomaan kaikki TerveysSummitin haastattelut heti tai silloin kun sinulle parhaiten sopii ilman aikarajoituksia! 
 • Lähes 600 haastattelun videokirjasto käytössäsi ympäri vuoden 24/7
 • Nautit VIP-jäsenten vaihtuvista bonuksista koko tapahtumaviikon ajan ja myös tapahtuman jälkeen!
 • Pääset mukaan privaattiin VIP-yhteisöön, jossa voit verkostoitua, kysyä neuvoja ja jakaa vinkkejä muiden jäsenten kanssa. 

KUUKAUSIJÄSENYYS ALKAEN 12,90 €/KK