Sanna Karvonen - Rosen-terapeutti ja Rosen-peruskurssin opettaja

Rosen-terapia - kehon kuuntelulla ja jännityksiä purkamalla parempaan itsetuntemukseen ja rajojen asettamiseen

Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!

Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille. 

Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
 Liity nyt VIP-jäseneksi  >>

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3

Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi

Ilmoittaudu TerveysSummitiin NYT!

Ilmoittautumalla saat sähköpostiisi kaikki ajankohtaiset TerveysSummit tarjoukset ja uutiset ja sekä tiedon seuraavan Summitin ajankohdasta heti ensimmäisten joukossa!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita

 • Rosen metodi on ollut Suomessa läsnä yli 40 vuotta, ja tänä vuonna juhlitaan Rosen koulun 40-vuotisjuhlavuotta.

 • Metodin perustaja, Marion Rosen, oli fysioterapeutti, joka kehitti oman työtavan, joka edelleen käytössä.

 • Rosenin työ alkoi 60-70-luvuilla ja on levinnyt yli 85 maahan, missä on Roosen kouluja ja terapeuttia.

 • Rosen hoidossa käsitellään kehon kroonistuneita lihasjännityksiä.

 • Hoidon tavoitteena on löytää jännitysten syy kehossa ja sukeltaa niiden taakse ymmärtääksemme, miksi keho jännittää.

 • Hoito tapahtuu hoitopöydällä kehon molemmin puolin noin 50 minuutin ajan.

 • Rosen metodissa tapahtuu prosessi, jossa asiakas saa tilan pysähtyä ja kuunnella itseään rehellisesti ilman ulkopuolisia odotuksia tai paineita.

 • Terapeutin rooli Rosen metodissa on tarjota asiakkaalle turvallinen tila, jossa tämä voi olla rehellinen omien tunteidensa kanssa ilman pelkoa siitä, että hänen täytyisi selviytyä tai suoriutua. Kosketus on keskeisessä roolissa siinä, että asiakas voi hellittää kehossaan ja kokea turvallisuutta.

 • Prosessi etenee hitaasti ja turvallisesti, jolloin asiakas voi totutella uusiin tapoihin olla ja kohdata omia tunteitaan vähitellen. Tällainen lähestymistapa auttaa vähentämään pelkoa siitä, että kaikki tunteet tulisivat yhtaikaa vastaan.

 • Rosen terapeutin tehtävä ei ole manipuloida tai muuttaa asiakasta, vaan pikemminkin auttaa häntä löytämään kehon viestejä ja sanoittamaan niitä. Terapiassa edetään asiakkaan tahdissa ja minkä kokoisissa paloissa hän haluaa käsitellä asioitaan.

 • Rosen menetelmä sopii erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan ja valmiita kohtaamaan omia elämän tapahtumiaan rehellisesti ja avoimesti. Jokainen voi löytää metodista työkaluja oman itsensä parempaan tuntemiseen ja yhteyteen omaan ydinsanaansa.

 • Rosen-menetelmässä hoidettava ei tiedä etukäteen, mitä hoidossa tapahtuu, eikä myöskään hoitaja tiedä potilaan koko historiaa tai kaikkea tapahtunutta. Tästä huolimatta hoidossa ei tapahdu yllätyksiä, sillä jokainen potilas tuntee oman elämänsä tapahtumat.

 • Hoitoon tullessa ei ole pelkoa siitä, että sieltä paljastuisi jotain täysin uutta tai ennen tuntematonta, koska jokainen tietää omasta elämästään.

 • Rosen-menetelmä voi auttaa erityisesti uupuneita ihmisiä, jotka tarvitsevat lisää voimavaroja. Se voi myös auttaa niitä, joiden elämässä on epäselvyyttä tai hakuista suuntaa, auttaen selkeyttämään sitä ja vahvistamaan omaa minuutta.

 • Menetelmä voi auttaa niitä, jotka eivät tunne kehoaan täysin tai kokevat dissosiaatiota. Menetelmä voi vahvistaa kehon kokemusta ja auttaa tunnistamaan, millaista on olla omassa kehossa.

 • Nyky-yhteiskunta on hyvin pääkeskeinen, mutta Rosen-menetelmä auttaa tulemaan enemmän yhteyteen kehon ja tunteiden kanssa, huomaten kaiken, mikä meissä on.

 • Menetelmä auttaa harjoituksilla opettelemaan näkemään ihmisiä ja löytämään kehon jännityksiä. Se opettaa erityisen kosketuksen, ei manipulointia, vaan läsnäoloa ja yhteyden vahvistamista toiseen ihmiseen.

 • Monet naiset erityisesti kamppailevat rajattomuuden kanssa, ja menetelmä auttaa tunnistamaan omat rajat eri ihmisten ja tilanteiden kanssa.

 • Rosen-menetelmä voi vaikuttaa elämään monin tavoin, parantaen suhdetta itseen ja muihin sekä antaen uudenlaista itsetuntemusta ja sallivuutta elämään.

Haastattelija: Karita Aaltonen

Haastateltavana

Sanna Karvonen
Rosen-terapeutti ja Rosen-peruskurssin opettaja
@rauhoitettu_sannakarvonen

“Toiveeni on auttaa ihmisiä kuulemaan omaa sisintä ääntään ja löytää rohkeus ruveta ottamaan muutoksen askeleita omassa elämässään. Kiireinen arki puristaa ihmiset koville ja uupumus on tuttua minullekin. Pysähtyminen ja rehellisyys itselle ovat suuria havahtumisen kohtia, joista kumpuaa muutoksen mahdollisuus. Tietoisuuden lisääminen ja haitallisten ajatus- ja toimintamallien tunnistaminen ovat avaimia onnellisempaan arkeen.

Ensikosketukseni Rosen-terapiaan sain 2000-luvun alussa. Ensimmäisen hoitoni jälkeen kotona ymmärsin, että olen jonkin järisyttävän äärellä. Oloni oli hämmentynyt ja kuitenkin kevyt. Opinnot Rosen-terapeutiksi alkoi 2010 ja siitä lähtien Rosen-terapia on ollut suuressa osassa elämässäni. Olin Suomen Rosen terapeutti- yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja 2021-2022 (varapuheenjohtaja 2020-2021) sekä olen kansainvälisen Rosen instituutin jäsen. Valmistuin Rosen-peruskurssin opettajaksi 2023. Suomen Rosen-koulun, Rosen Method School Finlandin, omistajaksi siirryin 2024.

Kiinnostus mielen hallintaan, rauhoittumiseen ja oman sisäisen äänen kuuleminen on aina tuntunut tärkeältä. Olen oppinut, että tuo sisäinen ääni on niin viisas ja jos sitä vastoin toimii, ei hommat suju. Mielen ja sisäisen äänen vuoropuhelu on mielenkiintoista! Meillä jokaisella on uskomuksia, jotka ei ehkä olekaan totta ja kun näitä alkaa muuttaa omaan totuuteen sopivaksi, elämä muuttuu. Vastaukset löytyvät sisältä ja kaikki tieto on jokaisessa meissä.


LUE LISÄÄ >>

Liity TerveySummit VIP-jäseneksi!

 • Pääset katsomaan kaikki TerveysSummitin haastattelut heti tai silloin kun sinulle parhaiten sopii ilman aikarajoituksia! 
 • Lähes 600 haastattelun videokirjasto käytössäsi ympäri vuoden 24/7
 • Nautit VIP-jäsenten vaihtuvista bonuksista koko tapahtumaviikon ajan ja myös tapahtuman jälkeen!
 • Pääset mukaan privaattiin VIP-yhteisöön, jossa voit verkostoitua, kysyä neuvoja ja jakaa vinkkejä muiden jäsenten kanssa. 

KUUKAUSIJÄSENYYS ALKAEN 12,90 €/KK