Timo Sorsa - Suu- ja leukakirurgian professori

Hiivan ja huonojen bakteerien häätö suusta luonnonmukaisesti

Haastattelun ilmainen katseluaika on päättynyt!

Pahoittelut! Sisältö, jota yrität katsella on saatavilla vain Terveyssummit VIP- tai VIP+-jäsenille. 

Kirjaudu sisään alta katsoaksesi haastattelun tai
 Liity nyt VIP-jäseneksi  >>

Toivomme, että jaat tämän asiantuntijahaastattelun myös somessa, jotta kavereillasikin olisi mahdollisuus terveempään elämään. <3
 Laita siis haastattelu jakoon alla olevista jakonapeista!

Vuosikymmenten asiantuntijuus ja kokemus käytössäsi

Ilmoittaudu kevään TerveysSummitiin jo nyt!
5.-11.5.2025

Vain ilmoittautumalla saat TerveysSummit-uutiset ensimmäisten joukossa ja näet kaikki uudet ja  mielenkiintoiset haastattelua terveydestä ja hyvinvoinnista täysin ilmaiseksi!

Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia aiheita

  • Parodontiitti vaikuttaa yleistauteihin. Se on riskisairaus covid-infektiossa, sokeritaudissa, sydän- ja verisuonitaudissa, Alzheimerin taudissa. Ihminen, jolla on syöpä ja vaikea-asteinen parodontiitti kuolee nopeammin.
  • Sokeritauti ylläpitää ientautia ja parodontiitti etenee sokeritaudissa nopeammin.
  • Ientaudissa suun bakteeristo muuttuu dysbioottisemmaksi eli pahatautisemmaksi. Tämä muutos edesauttaa, että ientaskuista, hampaiden välistä menee helpommin läpi verenkiertoon bakteereita. Ne aiheuttavat ympäri ihmistä verenkierron kautta ympäri ihmistä matala-asteista tulehdusta.
  • Elinsiirtopotilailla, muun muassa maksa- ja sydänsiirroissa HUS ei tee heille siirtoa, ellei potilaan suu ole hoidettu
  • Fermentoitu puolukka on turvallista ja luonnollista ja edesauttaa suun mikrobiomiston tasapainottamista sekä kudostuhoentsyymien tasojen alentamista
  • Fermentoidulla puolukkakurlaushoidolla, jos se vielä nielaisee, saa päivittäisen flavonoiditerveyspommin
  • Fermentoitu puolukkahuuhde tappaa huonot bakteerit ja hiivan, mutta suosii probioottisia bakteereita, jotka vahvistavavat suun mikrofloraa
  • Fermentoitu puolukkahuuhde on paras probiootti joka sisältää vitamiineja, flavonoideja ja antioksidantteja eli tulehdusta vastustavia aineita
  • Implanttipotilailla alentaa sairautta ja ylläpitää terveyttä
  • Luonnonaineiden etu on se että lääkkeissä on aina sivuvaikutuksia
  • Fermentoidessa puolukan luonnolliset sokeritasot alenevat
  • Puolukkasuuhuuhde on suun terveyden ylläpitäjä ja huoltaja
  • Voi nieltäessä tasapainottaa suolisto terveyttä
  • Puolukalla on saatu hyviä tuloksia sokeritautiin ja verenpainetautiin 

Puolukkasuuhuuhde -  suun ja hampaiden terveydelle

  • Puolukkasuuhuuhde on hammaslääkäri Pirjo Pärnäsen kehittämä ja kliinisesti tutkittu suun terveyttä edistävä, täysin luonnollinen suuhuuhde 
  • Lisäaineeton ja pastöroitu suuhuuhde on valmistettu suomalaisesta puolukkamehutiivisteestä, josta on fermentoimalla poistettu luontaisia sokereita.
  • Sisältää puolukan luontaisia antosyaaneja ja polyfenoleita
  • Puolukkasuuhuuhde sopii päivittäiseen tai kuuriluontoiseen käyttöön
  • Tuotetta ei kuulu niellä, mutta se ei ole vaarallista sillä kyseessä on täysin luonnollinen tuote 
  1. Auttaa suun kuivuuteen merkittävästi lisäten syljen eritystä
  2. Vähentää kariesriskiä, ientulehdusta ja plakin määrää
  3. Vähentää suun tulehdusta
  4. Estää candida hiivasienten ja streptococcus mutans-bakteerien kasvua
  5. Edesauttaa maitohappobakteerien kasvua

Lue nyt Biomedin Puolukkasuuhuuhteen kehittäjän hammaslääkäri Pirjo Pärnäsen artikkeli, kuinka puolukan avulla voidaan hillitä mm. kuivan suun ongelmaa ja suun haitallisten mikrobien kasvua.
Lue artikkeli tästä >>


Haluatko ottaa testiin haastattelussa mainitun tuotteen?

Biomedin kaikki tuotteet nyt TerveysSummitin ajan PALJOUSALENNUKSESSA - mitä enemmän tilaat sitä enemmän säästät (jopa -35 %)

Tilaa testiin Biomedin Puolukkasuuhuuhde!
Varastot hupenevat nyt vauhdilla, joten tilaa omasi heti!

Kiinnostavaa tutkimusta puolukkasuuhuuhteen potentiaalisista terveysvaikutuksista

"HLT, FT, Pirjo Pärnänen osoittaa väitöstutkimuksessaan (Combining biochemistry to dentistry: from in vitro Candida glabrata observations to an in vivo clinical lingonberry application, 2020) muun muassa että:

Suun kliinisessä kokeessa fermentoitu puolukkamehu esti merkittävästi Candida-hiivasienten ja Streptococcus mutans -bakteerien kasvua. Myös ienverenvuoto ja näkyvän plakin määrät vähenivät. Pärnänen tutki puolukkasuuhuhteen vaikutuksia sekä laboratorio- kokeilla että kliinisesti suun hiivasienitulehduksissa esiintyvien Candida-lajien ja karieksessa esiintyvien mikrobien (Streptococcus mutans, laktobasillit) kasvua ehkäisevänä aineena. Suuhuuhde vähentää kariesriskiä ja ientulehdusta ja sitä on helppo käyttää omahoidon tukena."

Haastattelija: Karita Aaltonen

Haastateltavana

Timo Sorsa
Suu- ja leukakirurgian professori

LUE LISÄÄ >>

Haluatko nähdä kaikki yli 600 haastattelua heti?
Liity nyt TerveySummitin VIP-jäseneksi!

  • Pääset katsomaan kaikki haastattelut heti ilman aikarajoituksia!
  • Saat Syksyn 2024 haastatteluista kirjalliset transkriptit PDF-tiedostoina!
  • Yli 600 haastattelun videokirjasto käytössäsi ympäri vuoden 24/7
  • VIP-jäsenten huikeat VIP-bonukset - vaihtuvia bonuksia saatavilla myös tapahtumien välillä!
  • Privaatti VIP-yhteisö, jossa voit verkostoitua, kysyä neuvoa ja jakaa omia vinkkejä ja kokemuksiasi muiden jäsenten kanssa.

KOKEILE VIP-JÄSENYYTTÄ NYT ALKAEN 14,90 €/KK