Voiko ChatGPT auttaa sinua paremmin kuin lääkäri?

Monet TerveysOpas GPT:n käyttäjät ovat ihmetelleet: ”Sain enemmän apua kuin lääkäriltä. Nopeammin ja täysin ilmaiseksi.

Mistä on kyse?

Kaikki lähti Thaimaasta

Olimme Sonjan kanssa matkalla Aasiassa, kun hänelle iski kova kuume. Selvisi, että kyseessä oli influenssa A. Kävimme lääkärissä, saimme nipun reseptejä ja rohtoja – mutta mitään ei selitetty kunnolla. Lääkäri puhui heikkoa englantia, emmekä ymmärtäneet, mitä meille annettiin.

Silloin nousi ajatus: ”Entä jos kokeilisimme ChatGPT:tä?”

Otin kuvat lääkepakkauksista ja laboratoriotuloksista. Syötin ne tekoälylle. Hetkessä saimme suomeksi selkeän yhteenvedon: mitä aineita oli kyseessä, miten niitä käyttää, mitä huomioida. Saimme selkeyden, jota kaipasimme.

Ongelma, jonka moni tuntee

Sen matkan jälkeen huomasin saman tilanteen toistuvan Suomessakin. Ihmiset odottavat lääkäriaikoja viikkoja, saavat kiireisen 15 minuutin vastaanoton, ja lähtevät kotiin yhtä hämmentyneenä kuin tulivatkin.

Samaan aikaan TerveysSummitin haastatteluissa on valtava määrä asiantuntijatietoa – lähes 700 keskustelua lääkäreiden, tutkijoiden ja terapeuttien kanssa. Tieteellisesti tutkittua tietoa, joka on auttanut tuhansia ihmisiä.

Mutta kuka ehtii katsoa ne kaikki? Kuka muistaa, missä jaksossa puhuttiin juuri sinun tilanteestasi?

Ratkaisu: TerveysOpas GPT

Sen sijaan että etsisit tunteja oikeaa tietoa tai odottaisit lääkäriaikaa, saat nyt räätälöidyt vinkit heti.

TerveysOpas GPT toimii näin:

  • Kerrot vapaasti tilanteesi (esim. ”En saa unta” tai ”Vatsa on jatkuvasti kipeä”)
  • Se kysyy tarvittavat lisäkysymykset, jotta ymmärtää tilanteesi paremmin
  • Se yhdistää TerveysSummitin asiantuntijatiedon juuri sinun tilanteeseesi
  • Saat 2-3 konkreettista vinkkiä, jotka voit ottaa heti käyttöön

Esimerkki: Jos kärsit univaikeuksista, TerveysOpas GPT yhdistää unitutkijan vinkit, ravitsemusterapeutin neuvot ja stressinhallinnan tekniikat juuri sinun tilanteeseesi. Kaikki yhdessä paikassa, muutamassa minuutissa.

Mitä käyttäjät sanovat?

”Tämähän näyttää tosi toimivalta 😊 Sain heti kolme oivallista neuvoa ja alan heti toteuttamaan niitä 🍀”

”Yllätyin miten hyvin osasi vastata. Tiesi paremmin kuin tk-lääkärit asiastani. Kiitos paljon 🌻”

”Tämä on ihan huippua. Helppous ja asiantuntevuus yhdessä 🌻”

”Sain vinkkejä, jotka vastaavat täysin sitä mitä TerveysSummitin haastatteluissa kerrotaan. Luotettavaa tietoa.”

Kokeile itse

TerveysOpas GPT on vapaasti käytettävissä tällä hetkellä.

Kysy siltä esimerkiksi:

  • ”Miten voisin nukkua paremmin?”
  • ”Miksi vatsa on jatkuvasti kipeä?”
  • ”En tiedä mistä aloittaa, mutta haluaisin voida paremmin”

Saat vastauksen alle minuutissa.

👉 Kokeile TerveysOpas GPT:tä tästä

Useimmat saavat jo ensimmäisellä käyttökerralla selkeitä oivalluksia – ja jotkut ovat löytäneet vastauksia, joita eivät ole aiemmin mistään saaneet.

Tämä on työkalu sinulle, joka haluat ymmärtää itseäsi ja voida paremmin.

Muista: TerveysOpas GPT ei korvaa lääkäriä tai asiantuntijaa. Käytä omaa arviointikykyäsi ja varmista vinkkien oikeellisuus esimerkiksi katsomalla mainitut TerveysSummit-haastattelut.

Kiitos että olet mukana tässä muutoksessa.

Sami

P.S. Jaa tämä teksti somessa niin mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan TerveysOpasta.

Haluatko saada lisää tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tai vinkkejä miten voit lähteä liikkeelle elämäntapamuutoksessa?

TerveysSummit VIP-jäsenyydellä näet nämä ja kaikki muut yli 500 TerveysSummit-haastattelua, joista saat käytännön vinkkejä ja tietoa oman ja läheistesi hyvinvoinnin edistämiseksi!

Jaa artikkeli myös kaverillesi klikkaamalla alta:

TerveysSummit palaa jälleen keväällä 5.-11.5.2025. Luvassa vähintään 40 uutta asiantuntijahaastatteluja terveydestä ja hyvinvoinnista. ILMOITTAUDU ILMAISEKSI TÄSTÄ! Haluaisitko nähdä yli 600 TerveysSummit haastattelua HETI ja päästä VIP-yhteisön jäseneksi? Liity VIP-jäseneksi täältä >>

Suositellut artikkelit

Mitä glyfosaattikuorma tarkoittaa – ja miten sen voi minimoida?

Miksi glyfosaatista puhutaan niin paljon? Nykyajan ruoantuotanto perustuu kemiallisiin torjunta-aineisiin, joista yksi tunnetuimmista ja kiistellyimmistä on glyfosaatti. Tätä rikkakasvien torjunta-ainetta käytetään laajasti ja sen jäämiä löytyy yhä enemmän elintarvikkeista, juomavedestä ja ympäristöstä. Glyfosaatti ei jää vain peltoihin – se päätyy myös ihmisen elimistöön. Vaikka ympäristön kuormitusta ei voi täysin välttää, kehoa voi tukea ravinnolla, lisäravinteilla ja elämäntapavalinnoilla, jotka tehostavat sen puhdistumista.

Mindfulness: Arjen työkaluja stressinhallintaan ja palautumiseen

Mindfulness, eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo, on noussut suosituksi menetelmäksi stressinhallinnassa ja palautumisessa. Nykymaailman hektinen elämäntyyli ja jatkuva kiire voivat aiheuttaa merkittäviä haasteita niin mielelle kuin keholle. Mindfulness tarjoaa keinoja pysähtyä, hengittää ja palata takaisin nykyhetkeen, mikä voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Cirkadiaaninen rytmi: Kuinka esi-isämme elivät biologisen kellon mukaan

Maailmassa, jossa herätyskelloja ei vielä ollut olemassa, päivän rytmi määräytyi täysin luonnon mukaan. Auringonnousu herätti ihmiset uuteen päivään, ja auringonlasku kutsui heidät lepäämään. Esi-isämme elivät kehon biologisen kellon eli cirkadiaanisen rytmin ohjaamina. Heidän päivittäinen elämänsä oli syvässä harmoniassa luonnon kiertokulun kanssa. Vaikka nykyajan teknologia ja kiireinen elämäntapa ovat etäännyttäneet meidät tästä luonnollisesta rytmistä, voimme edelleen oppia palaamaan sen äärelle. 

Voiko tyrää ehkäistä? – Näin pidät vatsasi vahvana

Tyrä on melko yleinen vaiva, mutta harva tietää tarkalleen, mistä se johtuu tai miten sitä voisi ehkäistä. Usein tyrä havaitaan sattumalta – pieni pullistuma vatsan tai nivusten alueella, joka ei välttämättä aiheuta kipua mutta herättää kysymyksiä. Jotkut tyrät ilmestyvät hitaasti vuosien kuluessa, kun taas toiset voivat syntyä äkillisesti esimerkiksi fyysisen rasituksen yhteydessä. Miten tyrä syntyy, miten sitä kannattaa hoitaa ja voiko sen muodostumista estää?

Aloita kehosi kevätsiivous – Voikukka tukee maksaa ja aineenvaihduntaa

Kehon kevätsiivoukseen ei välttämättä tarvita kalliita kuureja tai eksoottisia superfoodeja. Voikukka, tuo kirkkaankeltainen niittyjen ja pientareiden tähti, on paljon enemmän kuin lapsuuden leikkikukka tai rikkaruoho, jota kitketään kukkapenkeistä. Se on yksi luonnon monipuolisimmista ja voimakkaimmista villiyrteistä, jonka juuret ulottuvat syvälle kansanparantamisen historiaan. Voikukka puhdistaa, vahvistaa ja ravitsee kehoa.

Heräsikö ajatuksia? Jaa mietteesi ja kommentoi alle. :)