Meditaatio – unohdettu avain hyvinvointiin

Nykyään useimmat ymmärtävät, että elintavoilla on suuri merkitys omaan hyvinvointiin. Riittävä uni, terveellinen ravinto ja riittävä liikunta edistävät terveyttä. Mutta mitä ei niin usein tule ajateltua on meditaation vaikutus hyvinvointiin…

Meditaation terveysvaikutuksista on olemassa jo paljon tieteellisiä tutkimuksia ja esimerkiksi Intiassa meditaation hyödyt on tiedetty jo tuhansia vuosia.

Meditaation hyötyjä

Vähentää stressiä: Meditaatio auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta vähentämällä kortisolitasoja.

Parantaa keskittymiskykyä: Säännöllinen meditaatio harjoittaa mieltä ja parantaa keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta.

Edistää henkistä hyvinvointia: Meditaatio lisää positiivisia tunteita ja vähentää negatiivisia tunteita, kuten masennusta ja ahdistusta.

Parantaa unen laatua: Meditaation avulla voi helpommin rentoutua ja nukahtaa, mikä parantaa unen laatua ja syvyyttä.

Vahvistaa immuunijärjestelmää: Meditaatio voi parantaa kehon kykyä vastustaa sairauksia ja edistää yleistä terveyttä vahvistamalla immuunijärjestelmää.

Meditoinnin aloittaminen helposti

Me ollaan Sonjan kanssa molemmat meditoitu säännöllisesti jo vuosien ajan ja todennettu omassa elämässä, miten meditaatio voi olla avain hyvinvointiin.

Viime vuonna vietettiin yli kaksi kuukautta Intiassa Himalajan juurella joogan alkulähteillä opiskelemassa joogaa ja meditaatiota.

Halutaan nyt jakaa oppimaamme mahdollisimman yksinkertaisten ja helposti lähestyttävien meditaatioiden kautta.

Moni tietää, että meditoiminen olisi hyödyllistä, mutta sen aloittaminen voi tuntua haastavalta. Se on yksi syy, miksi me pidetään säännöllisesti täysin ilmaisia yhteismeditaatioita netissä. Niihin on helppo osallistua vaikka omalta kotisohvalta.

Tilaa tästä meidän ilmainen uutiskirje niin saat tiedon tulevista yhteismeditaatioista.

Toivottavasti nähdään tulevissa meditaatioissa!

Haluatko saada lisää tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tai vinkkejä miten voit lähteä liikkeelle elämäntapamuutoksessa?

TerveysSummit VIP-jäsenyydellä näet nämä ja kaikki muut yli 500 TerveysSummit-haastattelua, joista saat käytännön vinkkejä ja tietoa oman ja läheistesi hyvinvoinnin edistämiseksi!

Jaa artikkeli myös kaverillesi klikkaamalla alta:

TerveysSummit palaa jälleen syksyllä 21.-27.10.2024. Luvassa vähintään 40 uutta asiantuntijahaastatteluja terveydestä ja hyvinvoinnista. HUOM! Tavallista aikaisempi ajankohta - ilmoittaudu jo tänään! ILMOITTAUDU ILMAISEKSI TÄSTÄ! Haluaisitko nähdä yli 500 TerveysSummit haastattelua HETI ja päästä VIP-yhteisön jäseneksi? Liity VIP-jäseneksi täältä >>

Suositellut artikkelit

Parempi keskittymiskyky arjen voimavarana

Oletko huomannut, kuinka helposti huomiosi siirtyy tehtävästä toiseen – aivan kuin jokin näkymätön voima vetäisi sinut pois keskittymisestä? Jokainen ilmoitus puhelimessa, jatkuvasti päivittyvät somevirrat ja loputtomat keskeytykset tekevät pitkäjänteisestä keskittymisestä haastavaa. Aivomme oppivat mukautumaan tähän loputtomaan ärsyketulvaan, ja mielihyväkeskus alkaa etsiä nopeita palkintoja. Keskittymiskykyä voi kuitenkin vahvistaa monin erilaisin keinoin.

Liikunnan merkitys ikääntyessä: Miksi pysyä aktiivisena?

Vaikka keho muuttuu ikääntymisen myötä, se ei tarkoita sitä, että aktiivinen elämä jäisi taakse. Säännöllinen liikunta on yksi tehokkaimmista tavoista pitää keho vahvana ja toimintakykyisenä. Se auttaa säilyttämään lihaskunnon, vahvistamaan luita ja vähentämään vammojen riskiä. Liikunta ei pelkästään hidasta ikääntymisen tuomia muutoksia, vaan se tukee tervettä ja elinvoimaista arkea.

Helpotusta PMS-oireisiin: Näin tuet kehoa ja lievität oireita

PMS saattaa tuoda kuukausittaisia haasteita, mutta sen ei tarvitse määrittää elämääsi. Onneksi on runsaasti luonnollisia tapoja, joilla voit tasapainottaa kehon ja mielen, sekä löytää helpotusta tehokkaasti ja lempeästi. Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on joukko fyysisiä ja henkisiä oireita, joita monet naiset kokevat kuukautiskierron luteaalivaiheessa, noin viikko ennen kuukautisten alkua. Jotkut naiset kokevat vain lieviä oireita, kun taas toisilla oireet voivat olla niin voimakkaita, että ne vaikeuttavat työskentelyä, sosiaalista elämää tai päivittäisiä rutiineja.

Heräsikö ajatuksia? Jaa mietteesi ja kommentoi alle. :)