Meditaatio – unohdettu avain hyvinvointiin

Nykyään useimmat ymmärtävät, että elintavoilla on suuri merkitys omaan hyvinvointiin. Riittävä uni, terveellinen ravinto ja riittävä liikunta edistävät terveyttä. Mutta mitä ei niin usein tule ajateltua on meditaation vaikutus hyvinvointiin…

Meditaation terveysvaikutuksista on olemassa jo paljon tieteellisiä tutkimuksia ja esimerkiksi Intiassa meditaation hyödyt on tiedetty jo tuhansia vuosia.

Meditaation hyötyjä

Vähentää stressiä: Meditaatio auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta vähentämällä kortisolitasoja.

Parantaa keskittymiskykyä: Säännöllinen meditaatio harjoittaa mieltä ja parantaa keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta.

Edistää henkistä hyvinvointia: Meditaatio lisää positiivisia tunteita ja vähentää negatiivisia tunteita, kuten masennusta ja ahdistusta.

Parantaa unen laatua: Meditaation avulla voi helpommin rentoutua ja nukahtaa, mikä parantaa unen laatua ja syvyyttä.

Vahvistaa immuunijärjestelmää: Meditaatio voi parantaa kehon kykyä vastustaa sairauksia ja edistää yleistä terveyttä vahvistamalla immuunijärjestelmää.

Meditoinnin aloittaminen helposti

Me ollaan Sonjan kanssa molemmat meditoitu säännöllisesti jo vuosien ajan ja todennettu omassa elämässä, miten meditaatio voi olla avain hyvinvointiin.

Viime vuonna vietettiin yli kaksi kuukautta Intiassa Himalajan juurella joogan alkulähteillä opiskelemassa joogaa ja meditaatiota.

Halutaan nyt jakaa oppimaamme mahdollisimman yksinkertaisten ja helposti lähestyttävien meditaatioiden kautta.

Moni tietää, että meditoiminen olisi hyödyllistä, mutta sen aloittaminen voi tuntua haastavalta. Se on yksi syy, miksi me pidetään säännöllisesti täysin ilmaisia yhteismeditaatioita netissä. Niihin on helppo osallistua vaikka omalta kotisohvalta.

Tilaa tästä meidän ilmainen uutiskirje niin saat tiedon tulevista yhteismeditaatioista.

Toivottavasti nähdään tulevissa meditaatioissa!

Haluatko saada lisää tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tai vinkkejä miten voit lähteä liikkeelle elämäntapamuutoksessa?

TerveysSummit VIP-jäsenyydellä näet nämä ja kaikki muut yli 500 TerveysSummit-haastattelua, joista saat käytännön vinkkejä ja tietoa oman ja läheistesi hyvinvoinnin edistämiseksi!

Jaa artikkeli myös kaverillesi klikkaamalla alta:

TerveysSummit palaa jälleen keväällä 20.-26.5.2023. Luvassa vähintään 30 uutta asiantuntijahaastatteluja terveydestä ja hyvinvoinnista. ILMOITTAUDU ILMAISEKSI TÄSTÄ! Haluaisitko nähdä yli 500 TerveysSummit haastattelua HETI ja päästä VIP-yhteisön jäseneksi? Liity VIP-jäseneksi täältä >>

Suositellut artikkelit

Raudanpuutteen luonnonmukaiset ratkaisut: Oireista toipumiseen

Tässä blogipostauksessa keskitymme raudanpuutteen tunnistamiseen, sen yleisimpiin oireisiin, syihin sekä luonnonmukaisiin hoito- ja ehkäisymenetelmiin. Tavoitteenamme on tarjota lukijoille kattava tietopaketti raudanpuutteen ymmärtämiseen ja sen hallintaan luonnollisin keinoin. Käymme läpi, miten ruokavalio, elämäntapamuutokset ja luontaiset lisäravinteet voivat tukea raudan tasapainon ylläpitämistä ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Mikrobit, muisti ja elimistön kokonaisuus

Miten mikrobit liittyvät ihmisen muistiin ja immuniteettiin? Mitä haitallisia vaikutuksia tiettyjen bakteerien toksiineilla voi olla elimistöön? Miten mikrobiomiin liittyvät häiriöt, kuten dysbioosi, voivat vaikuttaa terveyteen? Miten mikrobien ja ihmisen väliset vuorovaikutukset voivat vaikuttaa vanhenemiseen ja terveyteen?
Tutustu mikrobien mielenkiintoiseen maailmaan mikrobiologi Elias Hakalehdon johdolla

Heräsikö ajatuksia? Jaa mietteesi ja kommentoi alle. :)