Vähemmän muovia – lähes 50-vuotias Karin Havupuu-uutejuoma siirtyy kartonkipakkaukseen

Artikkelin toimittaja: Ravintorengas

Luomumännyn kuoresta ja nilasta valmistettua Karin Havupuu-uutejuomaa myydään huhtikuun alusta lähtien nestekartonkipakkauksessa. Muutos on pitkän kehitystyön tulos ja jatkoa muutama vuosi sitten tehdylle brändiuudistukselle.

Pakkaukselle paljon vaatimuksia

Karin Havupuu-uutejuomaa on pakattu muovipulloon usean vuosikymmenen ajan Ravintorengas Oy:n tuotantotiloissa Siikaisissa, mutta ympäristöystävällisempää pakkausvaihtoehtoa on etsitty jo pitkään. Tuotteen valmistustapa ja säilöntäaineettomuus asettavat pakkaukselle kuitenkin erityisen haasteen.

Sanna Herttua-Laiho

– Olemme testanneet monenlaisia pakkauksia ja materiaaleja, mutta jokaisessa on ollut omat ongelmansa. Tetra Pakin valmistama nestekartonkipakkaus vastaa tuotteen valmistuksen ja laadun vaatimuksiin, joten vihdoin pääsemme siirtymään pois muovipullosta, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja ja yrittäjä Sanna Herttua-Laiho.

– Tuotepakkaukseen liittyvät muutokset ovat pienelle perheyritykselle jännittäviä. Niihin liittyy aina riski, etteivät asiakkaat tunnista tuotetta enää, kertoo yrittäjä. Uusi pakkauksemme noudattaa pitkälti aikaisempaa ilmettä, joten toivomme asiakkaiden löytävän tuotteen helposti. Onnistuimme brändiuudistuksen yhteydessä säilyttämään asiakkaamme ja jopa lisäämään myyntiä, joten toivomme tämän uudistuksen sujuvan yhtä hyvin.

Ympäristön kunnioittaminen tärkeää

Yritys valmistaa havupuu-uutejuomaa paikallisten luomumetsien antimista, joten huolenpito ympäristöstä on luonnollisesti tärkeää. Uusi pakkaus säästää luonnonvaroja enemmän kuin aikaisempi muovipullo tai vaihtoehtona mietitty lasipullo. Lisäksi kartongin kierrättäminen on Suomessa erittäin hyvällä tolalla.

– Olemme myös tutkineet, millaisen pakkauksen asiakkaamme haluaisivat. Kartonkipakkaus on ollut toivotuin vaihtoehto. Se onkin helppo kierrättää, kevyt kuljettaa eikä vie juurikaan tilaa kotona jätteiden lajittelussa, miettii Herttua-Laiho.

Pakkausmateriaalin vaihdon yhteydessä tuotteen korkki ei tule enää irtoamaan pakkauksesta.
– Noudatamme elintarvikkeita koskevaa kertakäyttömuovin EU-SUP-direktiiviä, joka tulee voimaan heinäkuussa. Muutoksen toivotaan vähentävän ympäristöön päätyvän muovin määrää. Uusi korkki on helppo avata ja sulkea – ja se on silti tiivis, kertoo yrittäjä.

Tuoteinfo

Karin Havupuu-uutejuoman uusi myyntikoko on 0,5 litraa ja sitä tullaan myymään myös kuuden havutölkin pakkauksessa. Juoma on myynnissä 2.4.2024 alkaen nestekartonkipakkauksessa, mutta tuotetta löytyy varmasti myös muovipulloissa jonkin aikaa riippuen tuotteen kiertonopeudesta myymälöissä. Karin Havupuu-uutejuoma on myynnissä luontaistuotekaupoissa, monissa erikoisliikkeissä sekä hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa ja verkkokaupoissa.

Haastattelupyynnöt:
Sanna Herttua-Laiho
yrittäjä ja toimitusjohtaja
P: 040-705 3502
sanna.herttua@ravintorengas.fi

Lisätiedot ja tuotenäytteet:
Marja-Leena Liipo
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
P: 044-338 9398
marja-leena.liipo@ravintorengas.fi

Ravintorengas Oy, Siikainen

Ravintorengas Oy on yksi luonnontuotealan pisimpään ja näkyvimmin toimineista yrityksistä Suomessa. Yritys on valmistanut männynkuoriuutetta Siikaisissa lähes 50 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuin tuote on luomulaatuinen Karin Havupuu-uutejuoma. Yliopistotutkimusten mukaan runsaasti fenolisia yhdisteitä sisältävä juoma on voittanut terveystuotealan palkinnon vuosina 2003, 2010 ja 2021. Vuonna 2022 Ravintorengas valittiin vuoden luontoyritykseksi Suomessa. Karin Havupuu-uutejuoman lisäksi Ravintorenkaan tuotevalikoimaan kuuluvat Pinena® Luomumännynkuoriuutetabletit sekä Pinena® Elinvoima- ja Vastustuskyky-kapselit.

Haluatko kuulla millaista apua käyttäjät ovat saaneet Ravintorenkaan tuotteista?

TerveysSummit VIP-jäsenyydellä näet nämä ja kaikki muut yli 500 TerveysSummit-haastattelua, joista saat käytännön vinkkejä ja tietoa oman ja läheistesi hyvinvoinnin edistämiseksi!

Jaa artikkeli myös kaverillesi klikkaamalla alta:

TerveysSummit palaa jälleen keväällä 20.-26.5.2023. Luvassa vähintään 30 uutta asiantuntijahaastatteluja terveydestä ja hyvinvoinnista. ILMOITTAUDU ILMAISEKSI TÄSTÄ! Haluaisitko nähdä yli 500 TerveysSummit haastattelua HETI ja päästä VIP-yhteisön jäseneksi? Liity VIP-jäseneksi täältä >>

Suositellut artikkelit

Mikrobit, muisti ja elimistön kokonaisuus

Miten mikrobit liittyvät ihmisen muistiin ja immuniteettiin? Mitä haitallisia vaikutuksia tiettyjen bakteerien toksiineilla voi olla elimistöön? Miten mikrobiomiin liittyvät häiriöt, kuten dysbioosi, voivat vaikuttaa terveyteen? Miten mikrobien ja ihmisen väliset vuorovaikutukset voivat vaikuttaa vanhenemiseen ja terveyteen?
Tutustu mikrobien mielenkiintoiseen maailmaan mikrobiologi Elias Hakalehdon johdolla

Raudanpuutteen luonnonmukaiset ratkaisut: Oireista toipumiseen

Tässä blogipostauksessa keskitymme raudanpuutteen tunnistamiseen, sen yleisimpiin oireisiin, syihin sekä luonnonmukaisiin hoito- ja ehkäisymenetelmiin. Tavoitteenamme on tarjota lukijoille kattava tietopaketti raudanpuutteen ymmärtämiseen ja sen hallintaan luonnollisin keinoin. Käymme läpi, miten ruokavalio, elämäntapamuutokset ja luontaiset lisäravinteet voivat tukea raudan tasapainon ylläpitämistä ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Heräsikö ajatuksia? Jaa mietteesi ja kommentoi alle. :)